FOTO by Argeta

Zabava

Top 20 snackova koje grickamo na plaži!

Daria Lovrić 03. lipnja 2022.

Što vi od hrane nosite na plažu?

Ljeto, sunce, more i plaža – to su glavni pojmovi za kojima žudimo ovih dana dok križamo datume na kalendaru i čekamo godišnji odmor.

Nije važno jeste li spavalica i budite li se na godišnjem odmoru u podne, ili ste jutarnji tip i obožavate mir na plaži dok uživate uz jedan vrući espresso i miris mora.

Hladna salata

Svima nam je zajedničko to da ćemo kad tad doći na plažu i uživati u ljetnim radostima, kristalno čistom moru, svježem zraku i sunčevim zrakama.

krafne

Neki svoje vrijeme ne vole provoditi na plaži kad je najjače sunce te se vraćaju u svoje apartmane na ručak i kratki odmor. Drugi tipovi (mi), spavaju ujutro i dok pametni odlaze s plaže, oni dolaze. Zaklon od sunca traže u bircu na plaži uz dugu kavu s mlijekom i partiju bele.

grožđe

Nakon nekog vremena i onima koji su ručali u apartmanu i onima koju su cijelo popodne na plaži javlja se želja za snackom ili nekim konkretnim jelom. Kupanje i jako sunce iscrpljuju organizam, bez obzira na to što „ništa“ ne radimo, stoga ne čudi da stalno možemo nešto grickati. Tada slijedi otvaranje prijenosnih frižidera i cekera za plažu…

tortillja

Osim što jedenjem na plaži zadovoljavamo potrebu za hranom, moramo priznati da nam je grickanje namirnica tik do mora baš gušt.

Quiche

Istražili smo koje su najpopularnije namirnice koje ekipa nosi na plažu, radilo se o mini snackovima ili konkretnim obrocima.

U nastavku pogledajte listu naših 20 favorita:

 1. Kukuruz
 2. Krafna
 3. Palačinke
 4. Pašteta i pecivo
 5. Grickalice
 6. Nektarine
 7. Burek
 8. Lubenica
 9. Sendvič
 10. Hladna salata s piletinom
 11. Quiche
 12. Orašasti plodovi
 13. Grožđe
 14. Naresci – suhomesnati proizvodi
 15. Pohana piletina
 16. Fritule
 17. Slanci
 18. Pečeno pile
 19. Tortilje
 20. Ražnjići