FOTO by IMDb

Film

TOP 10 romantičnih filmova uz koje ćete se opustiti i zaljubiti

Mia Vodopija 28. srpnja 2023.

Ne možemo odabrati samo jednog favorita...

Htjeli mi to priznati ili ne, svi vole dobar romantični film. Hollywood je svladao umijeće zavođenja naših srdaca, od A Star is Born do Notebook.

Pronašli smo neke od najljepših, najrazornijih, strastvenih filmova. Evo 10 najboljih romantičnih filmova svih vremena koji će vas nasmijati, rasplakati i, da, uz koje ćete povjerovati u pravu ljubav.

A Star is Born (2018.)

Kada popularni glazbenik Jack (Bradley Cooper) slučajno otkrije (i zaljubi se u) umjetnicu Ally (Lady Gaga), dovodi je u središte pozornosti i pokreće njezinu karijeru. No, kao i kod svake velike ljubavne priče, tragedija je iza ugla.

Love Actually (2003.)

Hrpa zvijezda (uključujući Hugha Granta i Colina Firtha) pokušavaju shvatiti svoje ljubavne živote uz puno smijeha i suza. Osim toga, tu je i epska božićna pjesma od Mariah Carey “All I Want for Christmas.”

Amélie (2001.)

Kada se mlada i pomalo otkačena djevojka Amélie (Audrey Tautou) preseli u središnji dio Pariza kako bi postala konobarica, otkrije izgubljeno blago bivšeg stanara njezina stana i odluči svoj život posvetiti pomaganju onima oko sebe. Usput susreće mnogo živopisnih likova, uključujući i onog koji bi joj mogao savršeno odgovarati. Šarmantan, zabavan i instant klasik.

Casablanca (1942.)

Drugi su pokušali, ali niti jedan filmski par nije toliko kultan kao što su Ilsa i Rick (Ingrid Bergman i Humphrey Bogart) u ovoj epskoj romansi o ljubavi dvoje ljudi koji se susreću nakon godina bez kontakta.

Beauty and the Beast (1991.)

Ovaj očaravajući rukom crtani Disneyjev animirani film klasik je za sve uzraste. Ako želite nešto jednako dobro, pogledajte remake iz 2017. u kojem glume Emma Watson kao Belle i Dan Stevens kao Zvijer. Verzija s radnjom uživo daje bajci moderan zaokret koji nismo očekivali.

The Notebook (2004.)

A znate da smo morali i ovaj film spomenuti! Morali smo uključiti ovu klasičnu priču o paru kojeg se ne možemo zasititi. Ta scena s Noom (Ryan Gosling) koji viče “Što želiš?” uvijek nas oduševi.

Atonement (2007.)

Nećete moći odvojiti pogled od ekrana tijekom scene u knjižnici s Jamesom McAvoyem i Keirom Knightley (i njezinom zadivljujućom zelenom haljinom). Ubrzo nakon toga, stvari poprimaju poražavajući obrat jer ovo dvoje ljubavnika razdiru obitelji koje se miješaju.

Bridget Jones’s Diary (2001.)

Volimo onu glasnu žena koja ne može prestati psovati, opijati se i smijati se na sav glas… da, to je Bridget Jones (Renée Zellweger)! Ako postoji jedna stvar o kojoj se još raspravlja: jeste li tim Darcy ili tim Cleaver?

Dirty Dancing (1987.)

Kada Frances ‘Baby’ Houseman (Jennifer Grey) provede ljeto u odmaralištu Catskills sa svojom obitelji, zaljubi se u instruktora plesa iz kampa, Johnnyja Castlea (Patrick Swayze). To je klasična priča s nekoliko iznenađenja, ali gledat ćemo je uvijek iznova.

Loving (2016.)

Biografska drama prikazuje priču iz stvarnog života Richarda i Mildred Loving koji su otvorili put nebrojenim bračnim međurasnim parovima. Istiniti događaj o znamenitom slučaju Vrhovnog suda Loving protiv Virginije iz 1967. godine.

Uvjereni smo da ste pogledali barem jedan od ovih filmova, a sada ih možete pogledati sve!