FOTO by Instagram @timotej @teodora_almasi @iva.znaor

Zabava

Top 10 najfotogeničnijih mjesta na kojima ćete se fotografirati ovog ljeta

admin 07. lipnja 2022.

Stvorite uspomene koje će trajati čitav život

Vjerujemo da ste “uglancali” svoje kofere i da planirate koje će lokacije Lijepe naše biti žarišta vaše zabave jer ljeto je opasno blizu i kreće period godišnjih odmora. U tih nekoliko dana isključujemo se iz stvarnog života, uključujemo sva naša osjetila i uživamo u svakoj sitnici. Prepuštamo se mirisu mora, zvucima valova i neusklađenim melodijama raspjevanih cvrčaka te stvaramo sjećanja koja će ostati zauvijek.

Nakon što se vratimo u stvarnost više nećemo čuti raspjevane cvrčke, osjetiti miris mora, a sol s našeg tijela više nećemo moći opipati niti okusiti. Na kraju priče ostaju uspomene, a fotografija je ta koja će sačuvati nezaboravne trenutke kojih ćemo se uvijek rado sjetiti.

Ovog ljeta pretvorite lijepe trenutke u fotografiju, napunite svoju fotoknjigu i uživajte u uspomenama koje će trajati zauvijek.

Najljepše more i plaže

Ne morate biti profesionalni fotograf da bi vaše fotografije bile savršene. U tome će vam pomoći predivni krajolici i žive boje duž čitave Jadranske obale koja ima epitet kao jedne od najljepših na svijetu. Gdje god dođete čeka vas predivno plavo more i beskrajne plaže koje će oplemeniti svaku vašu fotografiju, ali oni iskusniji znaju pronaći i skrivene bisere poznatije kao najfotogeničnija mjesta za fotografiranje.

U nastavku vam donosimo 10 najfotogeničnijih točaka duž Jadranske obale i ako ste ovog ljeta u blizini jedne svakako ju posjetite

Top 10 lokacija za najbolju fotografiju

10) Ljuljačka Murter

Nalazi se na otoku Murteru, točnije arheološkoj plaži Colentum, postavljena je u ljeto 2019. i odmah je osvojila mještane. Zahvaljujući fotografijama koje su preplavile društvene mreže, ljuljačka polako prerasta u jednu od najvećih znamenitosti otoka.

9) Modra spilja

Pravo malo čudo nalazi se na otoku Biševu, poznatoj maloj oazi smještenoj nedaleko od otoka Visa koja nam nudi predivne pješčane plaže i nekoliko špilja. Ova čarobna turistička atrakcija otvorena je za razgledavanje, a osim toga nudi i mogućnosti ronjenja za sve ljubitelje podvodnog morskog svijeta.

8) Kamen Brela

Plaža Punta rata u Brelima najveća je, a ujedno i najljepša plaža koja skriva jedan biser koji u zadnje vrijeme postaje sve veća meta pri kreiranju najboljeg selfija. Još nije poznato kada, ali pretpostavka je da je ovaj rt nastao kada se komad stijene odlomio od stijena koje su nad Brelima. 

7) Lokrum

Još jedna točka koju turisti obožavaju, a ujedno je najpopularnija lokacija na otoku je malo slano jezero nazvano Mrtvo more. Ovo malo prirodno čudo povezano je s vanjskim morem koje prolazi duboko kroz stijenu i čini odlično mjesto za fotografiranje.

6) Izvor Cetine

Za sve vas koji obožavate istraživati skrivene dijelove Lijepe naše, imamo jednu odličnu destinaciju za vas – Glavaševo vrelo, izvor rijeke Cetine! Koliko je točno Glavaš dubok, još se ne zna, ali je poznato da su ga ronioci istražili do 115 metara dubine.

5) Atelier Charm

Atelier Charm u Rovinju otvoren je prije 13 godina i od tada postaje nezaobilazna točka za fotografiranje. Čarobni kutak uređen cvijećem, ukrasnim jastučićima, šarmantnim namještajem, svilenim haljinama i šalovima skriva maleni simpatični butik Atelier Charm.

4) Kameni bazen

Ovaj bazen u Dubrovniku u hotelu Excelsior napravljen od kamena, a ispunjen morskom vodom. Osim što ćete uživati u morskom kamenom bazenu, on odlično izgleda i za Instagram!

3) Kotli

Ovi maleni bazeni nastali su zahvaljujući rijeci Mirni koja je u kamenom vapnencu napravila kotlaste udubine po čemu je cijelo selo dobilo ime. Mjesto izaziva divljenje i jedno je od lokacija koje morate posjetiti ako želite fotografiju kao iz bajke

2) Jadranovo ljuljačka

Jadranovo je idealno odredište za sve avanturiste i ljubitelje prirode jer postoji velik broj skrivenih puteva i stazica koje će vas dovesti na nevjerojatna mjesta. No ipak zvijezda ovog malog ribarskog mjestašca je ljuljačka u moru koja ga je učinila još većom atrakcijom

1) Mali Lošinj stepenice

Mali Lošinj skriva veliku atrakciju u vidu čarobnih stepenica koje su postale pravi mamac za sve turiste. Malena uvala Čikat skriva bezbroj malenih uvala, ali ovo je jedna od najljepših koju zahvaljujući društvenim mrežama zna čitav svijet.

Odabir najljepših fotografija

Nakon što vaše ljetovanje završi slijedi dio u kojem ćete s prijateljima pregledavati fotografije i prepričavati im svaki trenutak vašeg odmora iz snova. Lijepi trenuci koje odlučimo zabilježiti fotoaparatom zaslužuju da ih trajno sačuvamo i to na posebnom mjestu.

Popunite svoju CEWE FOTOKNJIGU najljepšim uspomenama koje nikada neće izblijediti i koji će vas uvijek vratiti na divna mjesta, u divne dane, uz divne osobe i u vama najdraže trenutke…

Uz pomoć besplatne CEWE Fotosvijet mobilne aplikacije za fotografije na pametnom telefonu ili fotoprograma za fotografije koje se nalaze na računalu, u vrlo kratkom vremenu možete složiti prekrasnu priču koja će obuhvatiti svaki trenutak s vašeg ljetovanja.

Možete birati između 9 formata, od Mini do XXL formata! Možete birati između 6 vrsta papira, stavljati svoj tekst i na koricama posebno naglasiti određene dijelove! Učinite svoju CEWE FOTOKNJIGU još posebnijom sa sjajnim efektima na koricama!

Najposebniji način čuvanja uspomena

Iako danas sve više fotografije spremamo u digitalnim formatima, opipljivost je i dalje nešto što nam tehnologija ne može zamijeniti. Prelistavanje albuma i odlazak u neka stara lijepa sjećanja još uvijek u nama bude osjećaj sjete i nostalgije koju nikad nećemo zaboraviti.

Vaša CEWE FOTOKNJIGA sačuvat će sve vaše uspomene u jednoj predivnoj priči koju ćete moći prepričavati generacijama, a ukoliko ste ljubitelj dobrih starih fotografija, možete ih također naručiti na kućnu adresu pomoću aplikacije, fotoprograma ili cewe.hr stranice. 

Za još više inspiracije u vezi pohranjivanja uspomena posjetite CEWE službenu stranicu, kao i njihove društvene mreže Facebook i Instagram.

Nadamo se da vas čeka nezaboravno ljeto i da će iz njega proizaći najljepše fotografije i najljepša sjećanja koja nikad nećete zaboraviti.