TOP 10 feng shui savjeta za kupaonicu!

Viktoria Šafranić 17. prosinca 2019.

Neka vaša kupaona postane prostorija u kojoj neće biti mjesta za negativnu energiju…

Na što se zapravo odnosi pojam ‘feng shui ‘ i kako isti primijeniti u vlastitoj kupaoni? Riječ je o kineskoj vještini uređenja prostora i življenja u skladu s našim okruženjem.

Uči nas da je sve oko nas na neki način povezano i sklono promjenama te je najvažnije znati tu poruku primijeniti u odgovarajućem vremenu.

Kako bi vaša kupaonica odisala samo pozitivnim vibracijama, važno je pročistiti je i izbaciti sve ono nepoželjno što je davnih dana izgubilo smisao.

Donosimo desetak ključnih stvari o kojima biste trebali povesti računa ako želite da vaša kupaonica postane ‘feng shui’ oaza u kojoj će se svatko osjećati spokojno.

1. Vaša kupaonica mora biti lijepa i prohodna. Pod time ne mislimo da vam treba ogroman budžet kako biste je uredili, već isto podrazumijeva da nema nereda. Osjećat ćete se puno ugodnije znajući da je sve na svome mjestu te da možete normalno koračati

2. Pripazite da je prozračna. Omogućite joj dovoljnu količinu protoka zraka i energije te samim time i ugodne mirise

3. Nadamo se da unutar svoje kupaonice imate barem maleni prozorčić jer je osvjetljenje izuzetno bitno za usklađivanje protoka energije

4. Koristite umirujuće boje poput zelene i svijetlo plave. Plava nijansa predstavlja vodu koja čisti i pročišćava, dok zelena predstavlja život, novi rast i početke

5. Koristite odgovarajuće slike kao metaforu za pročišćavanje i obnovu – poput drveća, cvijeća, livada, mora i rijeka. Jedan od glavnih feng shui savjeta je da ne stavljajte fotografije sebe, prijatelja ili članova obitelji u svoju kupaonicu. Isto vrijedi za sve slike koje se odnose na vašu karijeru, osobne projekte ili strasti, jer bi to moglo imati negativan učinak.

6. Neka WC poklopac uvijek bude zatvoren, kao i vrata vaše kupaonice. Osigurajte da su spavaća soba i kupaonica vizualno odvojeni – koristite zaslon ili zavjesu ako je potrebno

7. Postavite žive biljke da pročiste zrak i unesu vitalnu energiju te samim time i svježinu u vaš prostor. Ako želite da i vaš WC u svakom trenutku miriše na svježinu, upotrijebite Duck Fresh Disc koji će se pobrinuti da je kupaonica mirišljava od 0-24

8. Odvode također držite zatvorene kada ih ne koristite

9. Svakako dodajte neke drvne elemente kako biste uravnotežili vodu

10. Koristite kristale poput amonita koji se još naziva moćnim kamenom bogatstva i mudrosti, a koji posjeduju energiju za stvaranje sreće

Nadamo se da smo vam ovim savjetima barem malo pomogli za što ugodniji boravak unutar vlastite kupaonice. Većina feng shui trikova veoma je jednostavna za primijeniti, a mi vam odmah možemo pomoći s jednim.

Koristite jednostavan gel u obliku diska i vaša će kupaonica postati omiljen kutak svježine iz kojeg nećete htjeti izlaziti.

Za detaljnije informacije o ovom moćnom proizvodu, pratite njihove društvene mreže Facebook Kvak Kvak Hrvatska i Instagram pod nazivom kvak_kvak_hr!

#najsvježija IGRA DARIVANJA 

U suradnji s Kvak Kvak Hrvatska, jednu sretnicu nagradit ćemo s 3 Duck proizvoda mirisa Floral: Fresh Disc bazom, Fress Disc refillom i Duck tekućinom. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Sretna dobitnica 3 Duck proizvoda mirisa Floral je Ana Marija Pavlić. Čestitamo i molimo da nam se zajedno s podacima javi u FB inbox.