Film

Top 10 blagdanskih horor filmova

Engineer 01. prosinca 2019.

Umotajte se u dekicu i iskoristite večer za film

Za sve vas koji volite horor filmove, a voljeli bi se prepustiti blagdanskoj atmosferi pronašli smo filmove koji bi vam se mogli svidjeti.

Napravili smo popis od 10 najboljih blagdanskih horor filmova, a na vama je da napravite kokice i umotani u dekicu iskoristite vikend samo za sebe.

1) Black Christmas 1974.

Tijekom Božićne pauze, grupa djevojaka iz sestrinstva progonjene su od strane nepoznate osobe…

2) The Children 2008.

Horor filmovi u kojima su negativci djeca nisu ništa novo iako se ne pojavljuju toliko često. Neki od takvih filmova su postali vrlo poznati i čak dostigli kultni status, poput recimo Children of the Damned (1964) ili Children of the Corn (1984).

3) Dead End 2013.

Badnjak. Na putu prema rodbini, Frank Harrington odluči ići prečicom, prvi put u dvadeset godina. To je bila najveća greška u njegovom životu.

4) Gremlins 1984.

Vraćajući se s poslovnog puta u New York i u zadnji čas tražeći poklon za svoga sina Billyja, izumitelj Randy Peltzer u kineskom se dućanu odluči za slatko, čudnovato stvorenje mogwai, s imenom Gizmo.

5) Krampus 2015.

Krampus, mračna priča iz pučke predaje o strašnoj utvari božićnoga vremena, otkrit će zastrašujuću stranu blagdana.

6) The Nightmare Before Christmas 1993.

Radnja je smještena u krajnje fiktivan svijet snova u kojem najznačajniju ulogu igra Jack Skellington, podjednako elegantan, zgodan i inteligentan kralj grada Halloween.

7) P2 2007.

Angela Bridges je ambiciozna mlada direktorica koja za razliku od kolega ne radi skraćeno za Badnjak već ostaje do kasno u uredu.

8) Silent Night, Deadly Night 1984.

Ovo je horor film u režiji čovjeka kojem je to jedini horor film u karijeri i po scenariju scenariste kojem je to jedini filmski rad u karijeri. Zanimljivo.

9) Sole Survivor 1983.

Jedna osoba umire, a našu glavnu heroinu počnu proganjati noćne more za koje ne zna jesu li stvarne ili joj je mozak otišao bye-bye.

10) Whoever Slew Auntie Roo 1971.

Brat i sestra organiziraju božićnu zabavu, a u potkrovlju se nalazi mrtvo tijelo njihove sestre.