
FOTO by Instagram @crofna_hr / @noubliepatisserie / @magnoliaslastice.cakes
Tko čeka, taj dočeka: Sezona krafni je napokon počela!
Naše poznate slastičarnice su već izbacile svoje slatke novitete, ali i uvijek omiljene klasike kojima se rado vraćamo
Zimski dani dobili su svoj slatki vrhunac – sezona krafni napokon je stigla! Fašnik kuca na vrata, a omiljena poslastica, mekana i mirisna krafna, ponovno je u središtu pozornosti.
Iako smo sigurni da svi imate svoj omiljeni recept za fašničke krafne, mi smo pogledali ponudu onih nešto netradicionalnih, ali prefinih.
Ove godine zagrebačke slastičarnice dodatno su podigle ljestvicu svojim kreativnim receptima i okusima, a mi vam donosimo pregled tri omiljena mjesta u Zagrebu gdje možete uživati u pravim slatkim čarolijama.
Magnolia slastice
Magnolia slastice poznate su po tradiciji i savršenom spoju okusa. Ove krafne pravljene su prema starinskom slavonskom receptu, što im daje poseban štih domaće kuhinje.
Prošle godine Magnolia je osvojila prvo mjesto na listi najboljih krafni, a ove godine su se potrudili donijeti još veće zadovoljstvo za ljubitelje ove delikatese!
Neki od favorita uključuju: jabuku i cimet, bogatu čokoladu, mirisnu vaniliju, najfiniju marmeladu te profinjene kombinacije poput pistacije i maline. Svaka krafna priča je za sebe, a svaki zalogaj podsjetnik zašto su njihove krafne toliko obožavane.
N’oublie Patisserie
Ako volite inovacije, krafne iz N’oublie Patisserie prava su stvar za vas!
Ovogodišnja ponuda donosi neodoljive kombinacije koje dosad niste imali prilike kušati. Tu su pekmez od šipka, cimet i jabuka, čokolada i naranča, te posebno popularan “amber” okus s kikirikijem i karamelom.
Za one koji vole provjerene klasike, N’oublie nudi i svoje “all time favorite” okuse poput vanilije s malinom i neodoljive pistacije. Svaka krafna dolazi kao pravo umjetničko djelo, a svježi sastojci i maštoviti pristupi čine ih nezaboravnima.
Crofna.hr
Iza Crofna.hr stoji inspirativna priča o mladiću koji je već u djetinjstvu otkrio ljubav prema slasticama. Svoju strast pretvorio je u uspješan posao, prvo kroz dostavu krafni, a danas kroz dva donut bara – jedan na Trešnjevci, a drugi u City Centru West.
Njihove krafne poznate su po kreativnim okusima koji osvajaju na prvi zalogaj. Bijeli Kinder Bueno krafna, Kinder jaje donut, Ferrero krafna, Maxi King donut i višnja – Nutella samo su neki od hitova.
No, ove godine posebno se ističe kolaboracija s Polleo Sportom koja je donijela Cremissimo proteinski donut. S nevjerojatnih 14,5 grama proteina po krafni, ova poslastica spaja slatkoću i fitness!
Vrijeme je za fašničku čaroliju!
Bez obzira jeste li ljubitelj klasike, avanturističkih kombinacija ili zdrave varijante krafni, zagrebačke slastičarnice imaju ponešto za svakoga.
Uživajte u svakom zalogaju i osjetite čaroliju pokladnog doba!