Astro

Tjedni Horoskop: 16.10. – 22.10.

admin 13. listopada 2023.

Saznaj što ti zvijezde donose ovog tjedna

Ovan

Pripremite se za vatrene osjećaje; puni mjesec izlazi. Zabilježite što zapaljuje i pustite da potakne konstruktivnu akciju. Ako je osjetljiva točka izazvana, prvenstveno kroz vezu ili od strane određene osobe, udahnite prije nego što odgovorite. Što to otkriva o vama i vezi? Koji dijelovi su stvarnost, a koji projekcija koja dolazi od Vas, koliko god dobro uhvaćena osobnošću ili ponašanjem drugog? Ako se ljubav čini nedostižnom, možda je vrijeme da se vratite u sebe. Ovo je izvrsna prilika da iscijelite, obnovite roditeljstvo elementa svog unutarnjeg djeteta i brinete o sebi umjesto da se borite kroz to. Kako je nova veza rasla u proteklih nekoliko tjedana, učili ste više o sebi i onome što stvarno želite od partnera. Koliko god faza medenog mjeseca bila zabavna, također ste oklijevali pustiti ih u neke privatnije ili ranjivije dijelove svog života. To se mijenja ovog tjedna kada ih izvedete da se sastanu sa svojim prijateljima ili odete na svoje prvo zajedničko putovanje izvan grada. Do vikenda ćete znati jesu li spremni posvetiti se vama.

Bik

Krenite s potpuno neočekivanim i uhvatite se za nepredviđene prilike. Tlo koje se pomiče pod Vašim nogama može uzrokovati mali gubitak koji je oslobođen, pa pogledajte dobrobit kroz tu leću kako biste je maksimalno iskoristili. Ono što je sigurno jest da promjena dolazi ili je već tu. Ovaj tjedan, međutim, Mjesec u Vašoj Zen zoni sugerira da se povučete na kauč ili u miran prostor, potražite samoću i osjetite svoj unutarnji kompas kao vodstvo. Vaš vladajući planet Venera provodi posljednje dane u Vašem svakodnevnom sektoru, tako da na početku tjedna Vi vodite računa o poslu. Vrijeme je da označite sve te obaveze: izađite na trčanje svaki dan! Priprema obroka za tjedan! Obnovite putovnicu! Tijekom vikenda se ponovno počinjete osjećati kao glavni lik jer ste ponovno uvučeni u igre moći i međuljudske drame koje su vam ranije u mjesecu bile blaženo izvan rada. Sezona Škorpiona uvijek se više odnosi na sve druge nego na vas. Uživajte u obavezama dok možete.

Blizanci

Mjesec pokreće Vaš društveni sektor za reprizu svega što vam se događalo u posljednje vrijeme. Pazite na staru ranu koja bi mogla ponovno izroniti. Najbolji način da se nosite s tim je suočiti se s osjetljivošću. Teme osjećaja isključenosti mogu biti Vaša vlastita reakcija na situaciju koja je zapravo neutralna ako možete dobiti perspektivu potrebnu da to vidite. Ako vas nešto boli, ne dopustite da Vas zaustavi. Samo osjetite svoje osjećaje i prihvatite ih. Pripazite na društvenu nagradu i razmislite o tome kako možete započeti iznova ili zauzeti novi pristup. Ovdje imate sreću na svojoj strani, pa pričekajte nekoliko mjeseci i stvari će ići bolje nego ikada. Mars je u Vašem znaku od kraja kolovoza što Vas čini vrućima i smeta—i doslovno i figurativno! Osobito ovaj tjedan, osjećate se upaljeno – kao da što god učinili, taj prištić na Vašem čelu neće nestati. Sukob je postao norma. Ako se osjećate preopterećeni svim ovim pogoršanjem, pokušajte nešto od toga staviti u kreativni projekt ili hobi. Uzmi svoju gitaru! Vratite se pletenju! Pregledajte neke stare časopise kako biste pronašli inspiraciju!

Rak

Iskoristite ovaj tjedan da pronađete ravnotežu u postavljanju svoje nezavisne karijere ili javnih ciljeva. Ako vas je nešto kočilo, zaobilazili ste oko rubova ili jednostavno niste poduzeli nešto za što znate da biste mogli, vjerojatno će se pojaviti. Dakle, uzmite u obzir. Koliki je jaz između Vašeg straha i onoga što se nalazi s druge strane? Možda nacrtajte osnovnu sliku kako biste je jasno vizualizirali i izbacili je iz glave na papir. Ako ga učinite opipljivim, to će Vam pomoći da se suočite s njim i usredotočite se na akcijski i hrabri plan. Mogao bi biti napet vikend, ali stvari će teći brzo. Iskoristite bilo kakvu emocionalnu napetost da vas potakne na akciju. Ovaj tjedan je za cijeniti ono što imate, Raku. U posljednje vrijeme osjećate se izolirano, a budući da je Mars ostao u Vašem nesvjesnom sektoru do ožujka 2023., taj osjećaj neće nestati u skorije vrijeme. Pokušajte se prikloniti blaženstvu koje dolazi s manje društvenih obveza. Dok se Venera susreće sa Suncem 22., moći ćete zastati i cijeniti udobnost koju ste kultivirali u svom domu i privatnom prostoru. Provedite dan na svom kauču uz odličnu knjigu i šalicu toplog čaja. Ne posvetite se ničemu.

Lav

Svi se dijelovi povezuju dok nedjeljni puni mjesec obasjava svoju zonu filozofije i puteve širenja. Krajnji rezultat može Vam dati uvid koji nije u potpunosti “prihvatljiv”. Možda biste mogli biti krivo shvaćeni, ali život se ne sastoji uvijek u slaganju sa svima; radi se o otkrivanju Vašeg autentičnog ja i o tome da se slažete s tim. Planovi učenja ili putovanja mogu imati problema, ali barem ćete biti svjesni svojih ciljeva i težnji. Ako su pionir, ambiciozni i predstavljaju dostojan izazov, onda ste na pravom putu! Ova je godina bila godina stalnih promjena u svim glavnim područjima života, Lave. U ovom trenutku Vaša veza, karijera ili obiteljski život (ili sve gore navedeno!) ne izgleda nimalo kao u siječnju. Koliko god neke smjene bile uzbudljive, nedostajale su vam rutine (i budimo realni, društveni život) koje ste imali prije svih preslagivanja. Ovaj tjedan donosi više od jedne prilike da se povežete s prijateljima i suradnicima i ponovno se osjećate kao dio zajednice. Vrijeme je da se prisjetite zašto ste uvijek život zabave.

Djevica

Dakle, sve se vrti oko novca. Pa, sada se radi o otvaranju stare rane ili ranjivosti oko zajedničkog dijela Vašeg bogatstva, nasljedstva, te zastrašujuće porezne situacije ili nečeg intimnijeg. Ista stara borbena taktika neće funkcionirati, jer ranjivost je prednost ako se koristi mudro. Osigurava da se možete povezati, suosjećati i dijeliti bilo koju teško stečenu mudrost, što je upravo ono što će vam pomoći. Razmislite o mentorstvu ili potražite vlastitog mentora za temu koja vas i dalje muči; podići će Vašu igru na sljedeću razinu i biti ljekoviti melem za koji niste znali da vam treba. Merkur se ovog tjedna konačno pomiče iz retrogradne sjene, što znači da ste konačno izašli iz reflektivnog načina rada u kojem ste bili od kraja kolovoza; ideš punom parom! Postojao je intenzivan pritisak da se pojavite pred svima i predvodite – i kod kuće i na poslu – ali ovaj tjedan imate priliku da se usredotočite na ono zbog čega se osjećate najvrjednijim i bogatijim. Ideje koje Vam dolaze 22. (kako se Merkur povezuje sa stabilnim Saturnom) posebno su vrijedne da ih zapišete i posvetite im se dugoročno.

Vaga

Tjedan započinje vrhunac vaše rođendanske sezone jer pun Mjesec u Vašem suprotnom znaku baca svjetlo na sve stvari vezane uz odnose. Budući da Vaš znak daje prednost zbližavanju i suradnji, morat ćete pronaći pravu ravnotežu između svoje individualnosti i potreba Vaše veze. Cijeli mjesec fokusiran je na želje, ono što volite i što vas privlači, potencijalni dodatni novac i prilike. Međutim, nedjelja bi mogla malo utjecati na posao. Ako nešto pogodi staru emocionalnu bolnu točku, provjerite što funkcionira, a što ne funkcionira u tom značajnom odnosu i pristupite tome s osjetljivošću. Bit će potrebna akcija, a ona bi mogla biti povezana s neovisnošću, inicijativom, a možda i poduzetnošću. Ovo je vrlo povoljan tjedan za vas, Vago! Dok se Venera i Sunce spajaju u Vašem znaku 22., pozvani ste da zakoračite u novu eru samoizražavanja. Ovaj tjedan je za odbacivanje umornih ideja o tome tko biste trebali biti i zakoračenje u svoj opaki potencijal. Izvrstan je trenutak za izradu planova putovanja, početak knjige koja je čekala na Vašem noćnom ormariću ili debi s posebno riskantnim receptom u Vašem kuharskom klubu. Stvari ne teku tako lako nakon ovog tjedna pa uživajte u lijepim vibracijama dok možete.

Škorpion

Provjerite ravnotežu dok mjesec osvjetljava Vašu radnu i zdravstvenu zonu. Imate li dovoljno vremena za samoću za razmišljanje, spavanje i općenito zen-out? S druge strane, jeste li predani ispunjenju posla u okruženju koje podržava Vaše zdravlje i ambicije? Što kažete na fitness i zdravu dnevnu rutinu? U ovom području potrebni su Vam osobni izazovi, prilika da krenete pionirskim putem i možda ostvarite malo poduzetničkog duha Škorpiona. Ako nešto, bilo unutarnje ili vanjsko, stoji na putu vašem stampedu, to će se sada pokazati. Stoga se ne obazirite na to. Promatrajte ga i vidite što Vam može reći o Vašem sljedećem potezu. Ovaj tjedan za Vas počinje pomalo bjesomučnom žurbom, Škorpionu, dok žurite da podnesete svoje obveze prije isteka roka produljenja i posežete za plaćanjem dugo zakašnjelih faktura. Nije baš zabavno baviti se ovim financijskim labavim završecima, ali ako se sada pobrinete za to, pomoći će Vam da izbjegnete bilo kakva razočaravajuća iznenađenja u budućnosti. Venera i Sunce ulaze u vaš znak 23., započinjući Vaš rođendanski mjesec i dopuštajući vam da se osjećate više poput sebe nego što ste dugo vremena bili.

Strijelac

Ovaj vikend je kulminacija nečeg novog što ste namjeravali ili manifestirali u posljednjih šest mjeseci. Možda romantične zaruke, kreativni pothvat ili slobodna aktivnost. Što god bilo, izazovite sami sebe, pogotovo ako imate stare rane ili strah od kretanja naprijed u hrabro novo područje. Pobrinite se da uravnotežite svoje društvene ili grupne brige tako što ćete se opustiti i raditi stvari iz čiste radosti i osobnog zadovoljstva. Idite na spoj ili dva s nekim novim ili na neko novo mjesto sa svojim dragim. Okušajte se u nečemu oko čega ste bili znatiželjni, ali ste to odbijali zbog tekućih obveza. U budućnosti ćete se osvrnuti na ovaj tjedan kao na prekretnicu u Vašim odnosima jedan na jedan, kao i u većoj grupi prijatelja. Ovih se dana povezujete s više ljudi nego ikad, ali to ne znači nužno da je svima suđeno da ostanu ovdje dugoročno. Zabilježite tko Vas osvjetljava, a tko čini da se osjećate iscrpljeno. Jednom kada sezona Škorpiona počne 23., idete u način povlačenja. Provedite vikend sa svojim telefonom u načinu rada u zrakoplovu, zureći kroz prozor i meditirajući o svojoj budućnosti.

Jarac

Karijera i imidž u javnosti zahtijevaju Vašu nepodijeljenu pozornost; međutim, odvojite vrijeme ovaj vikend kako biste njegovali svoj korijenski sustav. Dom, obitelj i unutarnje dubine stabiliziraju Vaš vanjski izraz, stoga budite sigurni da su duboke! Yoga ili nešto fizičko može biti točka ravnoteže za Vas; možda uredite prostor ili započnite dan posebnom aktivnošću. Boks, joga, kava ili šetnja uz izlazak sunca, bilo tko? Ako je obiteljski život bio nesređen, ključni čimbenik će vjerojatno postati mnogo očitiji, pa obratite pažnju. Jednom kada saznate bolnu točku ili problem, puno je lakše nositi se s tim i krenuti naprijed. Samoprihvaćanje je prvi korak, a ne oslanjanje na vanjska očekivanja. Pronalaženje ravnoteže između posla i zabave za Vas je stalna borba, ali ovaj tjedan Vaš poslovni život definitivno ima prednost. Stvari se kreću naprijed ne samo u vašoj karijeri nego iu vašem svakodnevnom tijeku rada. U budućnosti ćete se vjerojatno osvrtati na ovo vrijeme kao na ključni trenutak za svoj javni život, čak i ako sada ne možete osjetiti uspjeh. Budući da sezona Škorpiona počinje 23., odvojite vrijeme za proslavu svojih postignuća s prijateljima i suradnicima.

Vodenjak

Dakle, imate velike ideje i planove – to je sjajno! Nastavite širiti svoj svemir i voditi važne razgovore. Ovaj vikend, međutim, obratite pažnju na detalje ili primijenite svoje znanje lokalno. Možda iskoristite ono što ste naučili i pokrenite grupu, podijelite svoje uvide ili ih jednostavno primijenite. Nedjeljni pun mjesec ukazuje na to da je stara rana kod brata ili sestre ili prijatelja sličnog bratu i sestri spremna za njegu. Ali prvo će peckati, ali primjena ljekovitog melema — u obliku poduzimanja radnji — trebala bi pomoći. Birajte riječi s osjećajnošću dok izražavate kako se osjećate ili svoju emocionalnu potrebu za neovisnošću. Svi znaju da si štreber, Vodenjače. Ali ovaj tjedan možete uživati u svom štreberstvu do kraja. Bilo da vodite razgovor u književnom klubu, idete na prirodoslovnu konvenciju ili provodite cijeli dan na izložbi nadrealizma, u svom ste elementu. Do kraja tjedna stvari će za Vas biti prilično užurbane – i na poslu i kod kuće – stoga uživajte u vremenu da pobjegnete u svoje najspecijalnije interese dok možete!

Ribe

Mjesec ove nedjelje pojavljuje se i svijetli u Vašoj zoni financija, resursa i vlastite vrijednosti. Budući da je ovdje ključna vrijednost, pogledajte svoju potrošnju, zaradu i vrijednosti. Indicirano je pokretanje novih stvari, iniciranje i poduzetnički pristup. Kao što je slučaj s emocionalnim impulsnim trošenjem, tako je i ovo Vaš heads-up. Lagano ranjavanje može biti popraćeno ovim, pa imajte na umu ako uhvatite sjenu oko problema i odakle ili od koga dolazi. Ako imate malu pogrešku iz djetinjstva u vezi sa samopouzdanjem, novcem ili Vašim “stvarima” (i stvarno, tko nema malo prtljage koju bismo mogli odbaciti?), samo prihvatite svoje osjećaje i pustite ih da teku do zaključak. Onda to ipak učinite, tj. započnite, poduzmite akciju i pokrenite tu novu stvar. Neki kažu da naši osjećaji nisu činjenice, ali ovaj tjedan ste vrlo sigurni da su Vaši osjećaji stvarni. Vaše emocije apsolutno utječu na to kako se ponašate svaki dan. Napokon ste u mogućnosti riješiti se neke emocionalne ili financijske prtljage koja Vas opterećuje već neko vrijeme, sprječavajući Vas da se opustite u svojoj svakodnevnoj rutini. Ovo olakšanje Vas izvlači iz načina preživljavanja i omogućuje da se usredotočite na širenje svog svjetonazora dok sezona Škorpiona počinje 23.