FOTO by IMDb

Film

The Serpent – kriminalistička dramska mini serija o beskrupuloznom serijskom ubojici!

Viktoria Šafranić 06. travnja 2021.

Temelji se na zločinima serijskog ubojice Charlesa Sobhraja, koji je ubio mlade turiste između 1975.–1976.

Osmerodijelna mini serija s ocjenom 7.7 koprodukcija je BBC One i Netflixa.

Stvarna priča o Charlesu Sobhraju, ubojici, lopovu i zavodljivom majstoru prerušavanja, koji je sredinom 70-ih bio na mračnoj strani azijske hipi staze.

Netflixova prava kriminalistička drama The Serpent, u prijevodu “Zmija”, premijerno je prikazana u petak. Iako se može učiniti nevjerojatnim – ali kreatori su zapravo morali ublažiti bizarnu stvarnu povijest prevaranta i serijskog ubojice Charlesa Sobhraja.

Radnja smještena u Bangkok 1970-ih, serija koja se prvi put emitirala na BBC-u početkom ove godine, prati nizozemskog diplomata Hermana Knippenberga (Billy Howle) dok istražuje nestanak para nizozemskih avanturista. Njegova ga potraga vodi do Sobhraja (Tahar Rahim) i njegovih suučesnika, uključujući Marie-Andrée Leclerc (Jenna Coleman) i Ajaya Chowdhuryja (Amesh Edireweera), koji drogiraju, pljačkaju i ubijaju turiste na takozvanoj Hipi stazi.

Prvo poznato ubojstvo, koje je Sobhraj počinio zajedno s Chowdhuryjem, dogodilo se 1975. Žrtva je bila Teresa Knowlton, koju glumi Alice Englert. U to je vrijeme bilo nekoliko drugih ubojstava koja se pripisuju Sobhraj-u i Chowdhuryju, iako “The Serpent” ne prikazuje sve smrti. Ukupan broj Sobhrajevih žrtava ostaje nepoznat. “Osuđen je za dva ubojstva, a glavni je osumnjičenik mnogih drugih na Tajlandu. Za tim ubojstvima izdane su potjernice, ali on je uspješno uspio izbjeći povratak na Tajland…”

Mnogo toga što se zna o ubojstvima je iz usta samog Sobhraja, iz intervjua koje je dao Richardu Nevilleu. Kao i kod svega sa Sobhrajom, teško je provjeriti gdje istina završava, a gdje počinju laži. Neki ljudi kažu da ih je ubijeno preko 20, neki kažu 12, no to će zauvijek ostati misterij…