The MIU book – pregršt kreativnih i edukativnih igara za dječicu u jednoj praktičnoj knjizi!

Viktoria Mikulić 09. srpnja 2019.

Ako je i vama dojadilo djecu konstantno gledati na gadgetima, svakako zavirite u jedinstven svijet mašte novog domaćeg brenda!

The MIU book – Kada se prisjetim djetinjstva, gotovo je nemoguće sjetiti se igre koja je uključivala boravak u kući.

Gradnja kućice na drvetu, omiljena nam igra policajca i lopova, gumi gumi, lov na krijesnice i vožnja biciklima samo su neke od aktivnosti na otvorenom kojih se nismo mogli zasititi.

Današnja djeca kao da previše borave u zatvorenom, a najveći krivac tome definitivno su mobiteli i laptopi uz koje mališani ne moraju previše razmišljati, biti kreativni, snalažljivi i samostalni. Već napamet znamo sve epizode Peppe Piga, traktora Toma, vatrogasca Sama, Jurića i slično…ako ste i vi neke od njih morali puštati na dnevnoj bazi, sigurni smo da vam je to dojadilo, stoga je vrijeme da vas upoznamo s prekrasnim novitetom na tržištu.

The MIU book

Riječ je o interaktivnoj knjizi imena The MIU book koja kombinacijom kreda, flomastera i magnetića potiče razvoj pažnje, vizualne percepcije, fine motorike, grafomotorike, mašte i kreativnosti. Stvorena je za skroz malenu djecu pa sve do tinejdžera. Zbog manjih dimenzija na svakom koraku može biti uz vas bez obzira idete li na izlet, neko dulje putovanje ili samo u park.

The MIU book uključuje nekoliko strana, jednu po kojoj možete pisati kredama, a drugu koja je stvorena za flomastere. Uz to, dobivate i spužvicu kao i stylish ruksak. No ono što je najposebnije definitivno su magneti koji trenutno dolaze u 7 tema: voće, povrće, planete sunčevog sustava, bajke, boje, magic word i kids adventure. Također, uskoro lansiraju brojeve, slova, životinje kao i još mnogo drugih tema uz koje će se mališani rado igrati i učiti na zabavan način.

Upravo ti magnetići ovaj brend ističu od ostalih jer roditeljima i djeci dopuštaju da sami smišljaju igre te se potpuno prepuste svijetu mašte.

Mi vam donosimo 5 prijedloga igara koje gotovo nikada ne mogu dosaditi, a koje smo i sami zaigrali:

MOZGALICA

U sredinu knjige posložite magnetiće na određenu temu, npr. voće i povrće. S lijeve strane knjige napišite velikim slovima voće, a s desne povrće te potom vidite hoće li ih vaše dijete pravilno razvrstati. Istu stvar možete ponoviti sa životinjama, npr. Domaće i divlje životinje. Na taj način dijete će učiti, razvijati motoriku te se istovremeno dobro zabavljati.

The MIU book

SPAJALICA

Bez obzira odaberete li zelenu ili bijelu stranu i koristite li krede ili flomastere, spajalica je igra koju jednako vole i djeca i odrasli. S jedne strane posložite magnetiće, a s druge strana riječima napišite npr. brod, gusar, šuma, dvorac te potom pustite vaše dijete da kroz par minuta spoji magnet s tekstom.

POGODI GDJE…

Igra koja daje mašti na volju, a posebno je volimo zato jer je cijela obitelj na okupu i uvijek možemo smišljati nešto drugačije, novo. Zanimljivo je na jednu stranu nacrtati prugu, u sredini more, a desno cestu te potom vidjeti hoće li djeca pravilno rasporediti prijevozna sredstva.

PRIČALICA

Pomiješajte magnetiće različitih tematskih cjelina te dopustite djeci da sami ispričaju svoju priču. Npr. Dinosaur voli sladoled od jagode…

The MIU book

MAŠTALICA

Ispričajte bajku kroz crtež i postavljajte magnetiće na određena mjesta. Npr. daleko iza sedam gora, u ogromnom dvorcu živjela je jedna vila koju su patuljci vjerno čuvali. No jednog dana, pojavio se zmaj od kojeg je nisu uspjeli zaštititi. Zmaj je oteo malenu vilu…

The MIU book

Igrati se možete na plaži, u dnevnom boravku, na asfaltu, u parku, na krevetu, u avionu, u čekaonici, drugim riječima gdje god poželite.

The MIU book odmak je od današnje tehnologije koji nas vraća u one bezbrižne dane djetinjstva. Uz vlastitu dječicu sada ćemo ih ponovno moći proživjeti, a osmijeha definitivno neće izostajati. Ako se i vi želite čim prije igrati, posjetiti društvene mreže Facebook i Instagram i zavirite u The MIU book svijet mašte, vaša će vam djeca biti zahvalna.

Također, u ponudi su i personalizirane knjige s dječjim imenima prema želji, tako da nemate brige oko toga da će vaš mališan ikada izgubiti svoju voljenu knjigu.

#kreativna IGRA DARIVANJA

U suradnji s domaćim brendom The MIU book jednu sretnicu nagradit ćemo personaliziranom interaktivnom knjigom uz koju će dječica učiti na zabavan način. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Sretna dobitnica The MIU book interaktivne knjige je Antonija Kolar. Čestitamo i molimo da nam se zajedno s podacima javi u FB inbox.