FOTO by IMDb

Film

“The Menu” – jeste li već pogledali ovaj mračno komični gurmanski triler?

Viktoria Mikulić 01. prosinca 2022.

Intrigantan film koji iz scene u scenu postaje sve šokantniji...

“The Menu” je američka crna komedija horor filma iz 2022. godine koju je režirao Mark Mylod, napisali Seth Reiss i Will Tracy, a producirali Adam McKay, Betsy Koch i Will Ferrell.

Glumačku postavu čine Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hong Chau, Janet McTeer, Reed Birney, Judith Light i John Leguizamo.

the menu

O filmu:

Tyler i njegova družica Margot Mills putuju brodom u Hawthorne, ekskluzivni restoran u vlasništvu i pod upravom slavnog kuhara Juliana Slowika, koji se nalazi na ekskluzivnom privatnom otoku.

Ostali gosti koji prisustvuju večeri su Lilian, kritičar hrane; njezin urednik Ted; bogati par Richard i Anne; George, filmska zvijezda i njegova osobna asistentica Felicity; i poslovni partneri Soren, Dave i Bryce.

Kada stignu, u obilazak otoka vodi ih Elsa, koja odmah primjećuje da Margot nije bila Tylerova određena gošća za večer….

Ova intimna skupina od 12 osoba predstavlja različite vrste bogatstva i egocentričnosti – i sve ih ujedinjuje želja da dožive najbolje.

Ovdje je to najbolje dovedeno do krajnosti od strane pretencioznog kuhara Slowika (Ralph Fiennes), čija je ideja hrane manje o uživanju, a više o divljenju.

Njegova su jela pripremljena i predstavljena s maksimalnom teatralnošću i prihvaćena su sa strahopoštovanjem od strane većine posjetitelja, osim zbunjene Margot (Anya Taylor-Joy).

Ona je glas razuma koji prekida gugutanje zbog tanjura s pjenom i lišćem, ali njezina prisutnost ubrzo iznervira kuhara, čiji strogi plan za večer nije računao na njezino prisustvo.

the menu

Mi smo pogledali film i moramo priznati da je zbilja intrigantan i u nijednom trenutku ne znaš kako će proteći idući slijed događaja. Stoga moramo zaključiti da je ocjena na IMDb-u zbilja opravdana – 7.5!