FOTO by IMDb

Film

The Diplomat – politička triler serija koja nas je prikovala za male ekrane!

Viktoria Mikulić 03. svibnja 2023.

Za sve koji su se pitali vrijedi li je pogledati – apsolutno DA!

Zabavna, dramatična, intrigantna…

The Diplomat je američka politička triler televizijska serija koju je kreirala Debora Cahn. Premijerno je prikazana na Netflixu 20. travnja 2023. Ovih dana, najavljena je i druga sezona budući da je srušila seriju The Night Agent prema gledanosti koja se neko vrijeme nalazila na tronu među top 10.

Ako ste već pogledali eksplozivan završetka prve sezone, dobra je vijest da ćemo uskoro imali priliku saznati što će se dogoditi iza zapanjujuće posljednje scene.

“Sjajno smo se zabavili snimajući The Diplomat. I uzbuđenje je vidjeti koliko ljudi uživaju u tome,” kaže kreatorica serije Debora Cahn. “Tako nam je drago što to možemo ponoviti.”

O seriji:

Serija je usredotočena na Kate Wyler (Kerri Russell), novu veleposlanicu Sjedinjenih Država u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja mora smiriti međunarodne krize, stvoriti strateške saveze u Londonu i prilagoditi se svom novom mjestu u središtu pozornosti, dok pritom pokušava preživjeti svoj brak s kolegom Hal Wylerom (Rufus Sewell), diplomatskim veteranom.

Katein suprug Hal je karizmatičan, legendarni diplomat i bivši veleposlanik. Iako je privremeno nezaposlen nakon što je dospio na pogrešnu stranu državnog tajnika, ima tendenciju primijeniti svoje nemilosrdne i manipulativne metode na diplomatske odnose, na zaprepaštenje svoje žene.

Russell se proslavila svojom revolucionarnom TV ulogom u ABC-jevoj drami Felicity, a zatim je glumila Elizabeth Jennings u Emmyjem nagrađenom špijunskom trileru The Americans. Glumila je i u filmovima Waitress, August Rush, Austenland, Extraordinary Measures, Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker i Cocaine Bear.

Sewell je poznat po ulogama u A Knight’s Tale, The Legend of Zorro, The Illusionist, The Holiday, Tristan & Isolde, Victoria, The Man in the High Castle, The Marvelous Mrs. Maisel i Judy. Nedavno je glumio i u Netflixovoj seriji Kaleidoscope.

U nastavku donosimo i trailer:

Serija The Diplomat je dobila pozitivne kritike, trenutno zauzima 85% na Rotten Tomatoes i prva je na Netflixovoj ljestvici među 10 najboljih TV serija.