FOTO by Netflix

Film

The Deepest Breath – novi Netflixov dokumentarac za ljubitelje dubina

admin 25. srpnja 2023.

Radnja fokusirana na pokušaju ronjenja na jedno od najopasnijih podvodnih mjesta na svijetu

Kao osoba koja preferira neaktivnosti i udobnost kreveta uvijek me fasciniraju osobe koje se bave ekstremnim sportovima i kada ih gledam na dokumentarcima uvijek se pitam – zašto?

Najnoviji dokumentarac iz Netflixove kuhinje “The Deepest Breath” odgovara upravo na to pitanje, a konkretno govori o tome zašto se ljudi odlučuju na slobodne zarone prema dnu oceana i penjanje na najviše svjetske vrhove.

Netflix dokumentarac The Deepest Breath
Foto: Netflix

Redateljica i scenaristica Laura McGann svojim najnovijim dokumentarnim filmom o svijetu ronjenja na dah priča priču o Alessiji Zecchini i Stephenu Keenanu, profesionalcima koji su spremni ispričati svoju priču.

Netflix dokumentarac The Deepest Breath
Foto: Netflix

Ako niste upoznati s konceptom, ronjenje na dah u biti je ronjenje u ocean bez spremnika kisika, cijelo vrijeme zadržavajući dah, a ponekad i bez pomoći peraja. Ronioci na dah mogu zadržati dah jako dugo, mogu izdržati tone pritiska i zaroniti u najmračnije dubine oceana. Nekima ovo zvuči kao mučenje, ali njima je to najveća strast.

Netflix dokumentarac The Deepest Breath
Foto: Netflix

Dokumentarac započinje analizirajući sve rizike koji prate ovaj ekstreman sport, od stanja “slobodnog pada” do padanja u nesvijest. Radnja se fokusira na Alessiju i njezinu odluku da postavi novi svjetski rekord ronjenja na dah.

Tokom pripreme upoznaje Stephena, također ronioca te se njih dvoje zaljubljuju. Nećemo vam otkriti da li je završetak tragičan ili ne, ali priča Stephena i Alessije sigurno će vas inspirirati.

Netflix dokumentarac The Deepest Breath
Foto: Netflix

Saznat ćemo sve o najopasnijoj lokaciji za ronjenje na svijetu doslovno nazvanoj “Plava rupa” za koju se govori da je opasnija i od penjanja na Mount Everest. Natalia Molchanova prva je žena koja je uspjela ukrotiti dubinu “Plave rupe“, a Alessija naravno želi postati druga kojoj je to pošlo za rukom.

Ovo je trenutno najpopularniji dokumentarni film na Netflixu i nema razloga da ne odvojite manje od dva sata da ga pogledate.