FOTO by IMDb

Film

The Adam Project – film koji će oduševiti ljubitelje SF filmova 80-ih

admin 11. ožujka 2022.

Šuška se da je Ryan Reynolds odglumio ulogu karijere...

Oni malo stariji znaju koliko su SF komedije osamdesetih godina bile dobre. Odrastanje uz filmove poput E.T.-a, Draga smanjio sam djecu ili Povratak u budućnost definiralo nas je da svijet promatramo izvan kutije i da dopustimo mašti da uvijek bude dio nas.

Foto: IMDb

Film The Adam Project prošli je tjedan imao svoju premijeru u Americi, a od danas ga možete pogledati i na Netflixu. Prvi dojmovi su da je ovo jedan od onih filmova koji vraća atmosferu SF filmova osamdesetih, a za ovakav film potreban je i glavni glumac koji će predstaviti sve ono što takvi filmovi donose – smijeh i maštu.

Foto: IMDb

Ryan Reynolds glumi Adama Reeda, futurističkog pilota borbenog aviona koji je ukrao vremenski mlažnjak kako bi otišao u prošlost i spasio ženu koju voli. Jednostavan koncept spašavanja pretvara se u nešto veće kada se avion sruši i završi nekoliko godina izvan predviđenog kursa… i samo mu mlađi ON (Walker Scobell) može pomoći da se vrati na pravi put.

Projekt Adam je poput skoka u prošlost, to je film koji uživa u znanstveno-fantastičnim elementima 80-ih, dok ujedno i kombinira epske avanture i mudre životne lekcije.

Foto: IMDb

I dok nismo sumnjali u glumačke sposobnosti Ryana Reynoldsa, Walker Scobell apsolutno je otkriće. Ono što su svi primijetili je kemija između mladog i budućeg Adama koja je realizirana do savršenstva.

“Na površini, ovaj film je još jedan pokušaj za hvatanje nostalgije svih malo starijih gledatelja. Ova akcijom prepuna znanstveno-fantastična avantura podsjetit će vas na drage SF filmove osamdesetih, ali srećom, ovaj film je mnogo dublji od toga. Osim SF elemenata ovaj film također priča priču o prihvaćanju naše prošlosti i stvarnom pomirenju sa životom koji smo živjeli i odlukama koje smo napravili.” – izjavio je Shawn Levy, redatelj filma.

Film je od danas dostupan na Netflixu i spreman je da ga uvrstite u svoj vikend filmski maraton.