FOTO by Elegant.hr

Tech

Testirali smo novi Xiaomi 12T Pro i njegove mega performanse

admin 07. listopada 2022.

Lokacija: Jezero Bled

Svatko tko odlazi u Sloveniju, nikako ne bi smio propustiti njihovo najšarmantnije jezero – Bled.

Ne znamo je li nam posebnije u snježnom ruhu, s prvom cvatnjom cvijeća u proljeće, ljeti kada je sve otvoreno i možemo uživati u kupanju i sunčanju, ili najesen kada je pejzaž toliko idiličan poput kakvog umjetničkog djela, a brodovi dostupni za odlazak do obližnje crkve. 

Bled je slovenski gradić koji se nalazi nekoliko kilometara južno od Austrijske granice i 50 kilometara sjeverozapadno od Ljubljane. Gradić je prvenstveno poseban zbog jezera kojeg okružuju šume i planine. Jezero je dugačko 2.120 m, široko 1.380 m s maksimalnom dubinom od 30,6 m.

Slovenska turistička ljepotica poslužila nam je za testiranje novog Xioami 12T Pro telefona i njegove moćne kamere.

Stvoren za fotografiranje

Novi Xiaomi 12T Pro predstavljen je kao uređaj stvoren za ljubitelje fotografija i društvenih mreža, a na nama je bilo da testiramo njegovu kameru i sve mogućnosti koje nudi.

Posao su nam olakšale predivne jesenske boje, a snažna 200MP kamera bez problema je upila sve nijanse crvenkaste, smećkaste i žućkaste te producirala fotografiju prebogatu živim bojama.

Ono što nam se posebno svidjelo je to što uređaj podržava 8K video snimanje u punoj rezoluciji koji nudi značajke poput Xiaomi ProCut

Drugim riječima, ista fotografija spremljena je u nekoliko različitih dimenzija kako biste je odmah mogli objaviti na Facebooku, Instagramu i slično. Pro Cut vam omogućuje da od jedne fotografije napravite nekoliko priča.

Predivni portreti

Od svih značajki oduševila nas je “portret” opcija fotografiranja koja čak i manje iskusnim korisnicima pruža mogućnost savršenih fotografija. Kako bismo upoznali sve opcije ove tehnologije dobili smo pomoć poznatog slovenskog fotografa Petra Irmana. 

Ovaj strastveni zaljubljenik u fotografiranje portreta pokazao nam je kako u nekoliko minuta profesionalno napraviti i obraditi fotografiju spremnu za objavu na našim društvenim mrežama.

Vožnja brodom i slučajni model

Slijedila je vožnja brodom do jedinog slovenskog otoka koji je ujedno i najveća atrakcija na čitavom Bledu. Na njemu se nalazi crkva Marijina Uznesenja čiju smo predivnu arhitekturu iskoristili za usavršavanje fotografiranja u “portret” opciji.

Zamolili smo našeg slovenskog vodiča da nam posluži kao model za fotografiranje crkve. Da li je zbog mega dobre kamere, našeg novostečenog znanja u portret fotografiranju ili samom modelu, ne znamo, ali rezultat su fotografije holivudskog kalibra.

Bezbroj ispucanih fotografija učinile su brojku na bateriji jednoznamenkastom i prijetio nam je najgori mogući scenarij – gašenje telefona.

Prema legendi, ako uđete u crkvu i pozvonite zvonom ispunit će vam se želja, a mi smo imali samo jednu – da nam se mobitel napuni za 20 minuta i da možemo nastaviti našu avanturu.

Napunili smo bateriju za 19 minuta

Želja nam se ostvarila, još brže no što smo zaželjeli! Tek što smo sjeli i naručili piće Xiaomi 12T Pro bio je spreman za daljnje korištenje i možemo zaključiti da je napunio svoje baterije puno brže nego mi.

Xiaomi 12T Pro ima veliko trajanje baterije od 5000mAh i 120W HyperCharge s kojim korisnici mogu uživati do 13,5 sati uključenog zaslona, a potpuno se napuni u samo 19 minuta.

Postani dio Xiaomi obitelji

Neovisno o tome gdje se nalazili, uz Xiaomi 12T mobitel u ruci, na svim vašim putovanjima kroz život stvorit ćete nezaboravne MEGA trenutke s dragim osobama koji će vas još više povezati. Xiaomi nije samo tehnologija, Xiaomi je priča koja traje i traje, a na vama je da ispišete svoju te tako stvorite vječnu uspomenu…

Kako bismo vas još malo potaknuli da i sebi nabavite jedan od mobitela iz nove Xiaomi 12T serije, odlična je vijest da uz kupnju istog potpuno GRATIS dobivate i Xiaomi Vacuum Mop 2 Lite!

Na taj način robot usisavač radit će za vas dok pomno planirate sljedeće putovanje iz udobnosti vlastitog naslonjača. Ponuda traje do 12. listopada ili do isteka zaliha!