FOTO by PR

Promo

Teški Poplun – izum uz kojeg ćete spavati kao nikada prije

PR 26. siječnja 2022.

Fleksibilna konstrukcija teškog popluna pridonosi opuštanju i boljem snu

Od trenutka kada se pojavio na tržištu, teški je poplun izazvao revoluciju u spavanju, a ugledni ga je Time proglasio jednim od najboljih izuma.

Može biti težak i petnaestak kilograma, djeluje poput mekog, ali čvrstog zagrljaja i mnogima pomaže da lakše zaspu i kvalitetnije spavaju. U čemu je tajna?

DOKAZANI TERAPEUTSKI UČINAK

Teški popluni svojom težinom stvaraju ugodan i ravnomjeran dubinski pritisak po cijelome tijelu, tzv. „Deep Pressure Touch Stimulation” (DPTS) koji na organizam djeluje opuštajuće, baš poput velikog toplog i čvrstog zagrljaja. Brojna su istraživanja potvrdila da DTPS dovodi do povećanog oslobađanja hormona (serotonina i melatonina) koji djeluju smirujuće, da potiče opadanje razine stresa odnosno smanjenje razine kortizola (hormona stresa) zbog kojeg srce kuca jače.

Naime, dubinski pritisak doprinosi smanjenju broja otkucaja srca i potom dolazi do osjećaja smirenosti i udobnosti što je izvrsna pretpostavka za kvalitetan san. A kada zaspete, uz teški ćete poplun sigurno i mirnije spavati jer smanjuje mogućnost kretanja u snu (primjerice kod sindroma nemirnih nogu).

Bez obzira na to imate li poteškoće kod zaspivanja, teško lovite kvalitetan san ili ste jednostavno imali stresan dan i želite se opustiti, teški poplun doprinijet će odmoru koji će osigurati dovoljno energije i bolje raspoloženje.

PUNJENJE OD STAKLENIH BISERA

Prosječni će čovjek u životu trećinu života prespavati, a san nema samo funkciju odmora tijela, već i važnu ulogu za normalno funkcioniranje cijelog organizma. Stoga je izuzetno važno poduzeti korake kojima će san biti kvalitetan i miran, a zahvaljujući jedinstvenom sastavu teški poplun mogao bi u tome postati vaš glavni saveznik.

Naime, fleksibilna konstrukcija teškog popluna pridonosi opuštanju i boljem snu, a sam je poplun težak zbog džepova popunjenih malim staklenim biserima. Koriste se staklene kuglice jer „dišu“ i osiguravaju prozračnost, a njihova težina omogućuje prilagođavanje popluna tijelu. Mekana navlaka pruža posebnu ugodu i toplinu. Valja dodati i da se poplun jednostavno održava – dovoljno ga je redovito protresti i provjetriti.

Težina popluna varira i valja ga birati na temelju vlastite tjelesne težine (preporuka je koristiti poplun koji približno odgovara između 10 % i 15% tjelesne težine).

Moguće je da će zbog veće težine popluna pokrivanje isprva biti neobično pa je savjet da se korištenje popluna postupno produžuje tijekom prvih mjesec dana uporabe. Također je preporuka da se osobe slabijeg plućnog ili mišićnog kapaciteta prije uporabe teškog popluna savjetuju sa svojim liječnikom.

TEŠKI POPLUN POTRAŽITE U JYSKu

Danski maloprodajni lanac JYSKu svome asortimanu pruža sve vrste popluna, jastuka i madraca za kvalitetan san i zasluženi odmor pa tako i ovu, veoma posebnu vrstu popluna.

###

JYSK je međunarodni lanac trgovina sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za dom. Prva trgovina otvorena je 1979. u Danskoj, a JYSK danas ima više od 3,000 trgovina i 26,5000 zaposlenika u 50 država. Danas je tvrtka u vlasništvu obitelji Larsen koju je osnovao danski poduzetnik Lars Larsen. Tvrtka posluje s još nekoliko tvrtki u sklopu grupacije s ukupnim godišnjim prometom od 39,1 milijardi DKK. Promet tvrtke JYSK iznosi 32,6 milijarde DKK