FOTO by PR

Tech

Terapija LED svjetlima, pametna ogledala i proširena stvarnost – budućnost je stigla!

PR 29. lipnja 2020.

Što je novo u beauty-tech svijetu?

Beauty-tech svijet najbolje je opisati kao izuzetno uzbudljiv. To je polje orijentirano na potrošača kojem je personalizacija važna, a inovacije su neophodne. Nije ni čudo što svake godine izlaze impresivni proizvodi i nove tehnologije. Pogledajmo najnovija zbivanja!

Terapija LED svjetlima i maske za lice

Svjetlosna terapija koristi različite valne duljine svjetlosti za liječenje različitih stanja kože. Ta je revolucionarna tehnologija potekla od NASA-e zahvaljujući njihovu radu na iscjeljivanju astronauta u atmosferi nulte gravitacije. Nekada je ovaj nivo njege bio dostupan samo u dermatološkim ordinacijama, no u današnje doba ljudi iz cijelog svijeta mogu se prepustiti slavnom tretmanu iz udobnosti vlastitog doma.

Postoji nekoliko različitih opcija, ali FOREO, vodeći inovator u beauty-techu, stvari je odveo na sasvim drugu razinu. UFO 2 uređaj sadrži LED svjetla punog spektra, kao i tehnologiju zagrijavanja i hlađenja te T-Sonic zvučne valove. Također je izuzetno pametan – uređaj se povezuje na FOREO aplikaciju i vodi vas kroz rutine. Inovacija na najvišem nivou!

Pametna ogledala

Ljudska bića dobar dio svog vremena troše na osobnu njegu. U prosjeku provodimo 5 sati tjedno pred ogledalom. Kako bi ti sati bili što ugodniji, tvrtke osmišljavaju pametna ogledala. Ova ogledala dolaze u različitim oblicima i veličinama i, što je još važnije, s različitim značajkama.

Streaming glazbe, društveni mediji, novosti i ažuriranja vremenskih prilika, analiza kože, Google Assistant ili Amazonova Alexa samo su neki od primjera.

Isprobajte aplikacije i proširenu stvarnost (AR)

Popularnost virtualnih aplikacija za isprobavanje povećava se iz minute u minutu. U početku su to bile zabavne i razigrane aplikacije usmjerene na isprobavanje novih frizura ili modnih dodataka. Uskoro su se veliki brendovi toga uhvatili i unaprijedili tehnologiju. Tako je sada Benefitov try-on brow neophodan za sve koji razmišljaju o promjeni oblika obrva. U međuvremenu je Sephora pokrenula vlastitu aplikaciju za virtualne artiste kako bi poboljšala iskustvo online kupnje.

Čak je i Samsung primijenio ovu tehnologiju na svojim pametnim telefonima – u novoj značajci nazvanoj Bixby vision. Ovaj način rada koristi AR i omogućuje vam da isprobate sve, od sunčanih naočala i šminke do namještaja. Tako je, namještaj! Kupujete novi krevet? Postavite verziju AR u svoju sobu kako biste bili sigurni da će se dobro uklopiti.

3D printer za šminku

Zamislite da fotografirate prekrasan zalazak sunca, psa vašeg susjeda ili svježe jagode, a zatim to pretvorite u šminku. Nemoguće, zar ne? Ne više. Tvrtka pod nazivom Mink to je pretočila u stvarnost svojim 3D pisačem šminke.

Pisač je težak manje od kilograma i ispisuje preko 16,7 milijuna različitih boja. Kako radi? Učitate bilo koju sliku u aplikaciju i pritisnete slanje za ispis. Uređaju je potrebno otprilike 15 sekundi da za vas isprinta makeup u željenoj nijansi i šminka je odmah spremna za nanošenje. Ah, ta čuda tehnologije!

Svi FOREO proizvodi dostupni su online na www.foreo.com