Obuća

Tenisice koje su srušile Instagram!

Marko Stipić 18. svibnja 2017.

Potvrđeno je - one uistinu postoje! Brzinom svjetlosti posljednjih se dana po društvenim mrežama (naročito Instagramom) proširila slika patika s logom robne kuće Ikea

Svijet je ostao zbunjen s obzirom na to da se radi o paru Yeezy tenisica jer poznavajući repera Kanye Westa, dizajnera originalnih Yeezy tenisica i njegovog drskog pristupa odijevanju i modi nothing’s off limits.

Kada je Ikea postala toliko fešn?

Proteklih mjeseci i po Zagrebu imali smo priliku vidjeti ljude koji umjesto torbi nose plave Ikeine vrećice zahvaljujući tote torbi Balenciage koja je imala i previše sličnosti s plavom vrećicom Ikee. O tom fenomenu pisali su svi svjetski modni portali i časopisi.

Je li Kanye otišao korak dalje od Balenciage? Na svu sreću nije, barem ne još! Iako tenisice uistinu postoje i nije riječ o fotošopu, kako se nagađalo, riječ je o custom made tenisicama koje su modificirane od strane kreativnog poduzeća “Mache Custom Kicks” iz New Yorka.

Modificirani par tenisica objavili su na svome Instagram profilu uz opis:

“Čini se kako sam uništio svoje krem bijele Yeezy tenisice, stoga na koji način ih bolje spasiti nego priključiti se IKEA modnome valu lol. Iako je sam dizajn ovih tenisica bio neizbježan, prvo sam vidio sam @brucehatoo -ov photoshop uradak stoga mu moram odati priznanje. Ovo je zamišljeno kao banalna šala, bilo je lijepo biti neozbiljan za promjenu.”

Misterij je riješen. Možemo odahnuti jer ovu katastrofu nećemo još skoro gledati na ulicama. Do dolaska nove i još neukusnije, možemo odahnuti.