FOTO by Poliklinika BINOVA

Elegant

Tajne dermatologa: upoznajte Dermapen microneedling, Mezoterapiju i Piling!

admin 15. rujna 2023.

Tretmani koji mogu poboljšati izgled pojedinca i pomoći im da se osjećaju bolje u vlastitoj koži...

U modernoj dermatološkoj estetici, gdje se tehnologija i znanost spajaju s umjetnošću, neprestano otkrivamo inovacije koje donose mladolik izgled osobe. U ovom članku prikazat ćemo fascinantni svijet Dermapen tretmana tj. tretmana microneedlinga, mezoterapije i pilinga.

Razotkrit ćemo kako ovi tretmani obnavljaju kožu, suočavaju se sa znakovima starenja i pružaju svježinu i sjaj kože.

Estetski tretmani: očuvanje mladosti i zdravlja u modernome društvu

Estetski tretmani osvajaju sve više popularnosti u suvremenom društvu, a njihova važnost odražava se na raznim aspektima života i zdravlja. Tretmani mogu poboljšati izgled pojedinca i pomoći im da se osjećaju bolje u vlastitoj koži.

Povećanje samopouzdanja može pozitivno utjecati na emocionalno i mentalno blagostanje s obzirom na to da osobe koje se osjećaju dobro u svojoj koži često su manje skloni negativnim emocijama.

Uvod u Microneedling: što je Dermapen?

Microneedling je popularna estetska procedura koja se koristi za tretiranje različitih kožnih problema i poboljšanje kvalitete kože. Ovaj tretman uključuje uporabu posebnog uređaja Dermapen koji pomoću mikro iglica koje se brzo pomiču gore-dolje preko kože, stvara kontrolirane mikroperforacije ili mikro kanale na površini kože. U osnovi, Dermapen je specifičan uređaj za microneedling, dok je microneedling opći naziv za postupak koji uključuje upotrebu mikroiglica za tretiranje kože. Važno je konzultirati se s dermatologom kako biste odabrali najbolji tretman za vašu kožu.

Glavna svrha microneedlinga je potaknuti prirodnu regeneraciju kože. Mikroperforacije koje se stvaraju tijekom tretmana potiču proizvodnju kolagena i elastina, dva ključna proteina koji održavaju kožu čvrstom, elastičnom i mladenačkom. Povećana proizvodnja ovih proteina može smanjiti bore i poboljšati tonus kože.

Microneedling se često koristi za rješavanje različitih kožnih problema, uključujući ožiljke od akni, strija, hiperpigmentaciju, oštećenje od sunca i općenito poboljšanje teksture kože. Također se može koristiti za smanjenje pore na koži.

Važno je napomenuti da je microneedling minimalno invazivan tretman, što znači da ne zahtijeva duboke rezove niti odstranjivanje kože, kao što to čine neki drugi postupci poput laserske terapije ili kirurških facelifta. To smanjuje rizik od komplikacija i skraćuje vrijeme oporavka

Što je mezoterapija?

Mezoterapija predstavlja medicinsku estetsku proceduru namijenjenu rješavanju različitih kožnih i tjelesnih problema. Ova metoda uključuje apliciranje malih količina aktivnih sastojaka poput vitamina, minerala, aminokiselina i drugih korisnih supstanci izravno u srednji sloj kože poznat kao mezoderm.

Mezoterapija se može primjenjivati na licu, vratu, dekolteu i rukama kako bi se poboljšala hidratacija, tekstura i tonus kože. Injekcije aktivnih sastojaka osvježavaju i hidriraju kožu, dajući joj blistav i mlađi izgled. Ovaj tretman može pomoći u smanjenju bora i sitnih linija na licu, često koristeći hijaluronsku kiselinu ili druge punila kako bi se ispunile bore i obnovila elastičnost kože. Također, za probleme s opadanjem kose, mezoterapija može potaknuti rast kose i poboljšati zdravlje vlasišta kroz injekcije na vlasištu

Mezoterapija nudi brojne prednosti, uključujući brze rezultate, minimalno vrijeme oporavka i smanjenje rizika od alergijskih reakcija jer se koriste prirodne supstance. Međutim, obično je potrebna serija injekcija kako bi se postigao željeni rezultat i održao tijekom vremena.

Piling kože

Piling je metoda za revitalizaciju kože, uklanjanje mrtvih stanica i poboljšanje njenog izgleda. Postoje različite vrste pilinga, uključujući mehanički, kemijski i enzimski piling. Važno je prilagoditi odabir pilinga tipu kože, budući da osjetljiva koža preferira nježnije opcije.

Rezultati pilinga uključuju glađu, svjetliju i blistaviju kožu te smanjenje pora, bora, ožiljaka od akni i hiperpigmentacije. Poboljšava i apsorpciju proizvoda za njegu kože.

No, treba biti oprezan jer pretjerivanje ili agresivan piling može uzrokovati iritaciju ili oštećenje kože. Stručna konzultacija s dermatologom preporučuje se prije odluke o tretmanu.

Poliklinika BINOVA

U Poliklinici BINOVA naši stručnjaci pružaju svaki od navedenog tretmana, stoga nam se obratite s povjerenjem jer Vaše zdravlje – naš je cilj!