FOTO by Instagram @natural_history_museum

Kultura

T-Rex u svom božićnom džemperu ne izgleda opasno!

Mia Vodopija 09. prosinca 2021.

Iako je obučen u svoj džemper, svejedno ga ne bismo pomazili

Ljubitelji dinosaura napokon su došli na svoje – već godinama nam ih pokušavaju približiti, no nisu nam bili zanimljivi. Ovog prosinca, stvari su se počele mijenjati…

Replika T-Rexa u Prirodoslovnom muzeju u Londonu ogromni je dinosaur od 7 metara. Animatronska atrakcija, koja sadrži zvučne efekte, često zaprepasti posjetitelje, no ovaj tjedan je njegova oštra vanjština donekle ublažena kada su posjetitelji pronašli T-Rexa ukrašenog divovskim plavim, crvenim i zelenim blagdanskim džemperom, prepunom veselih božićnih drvca i snježnih pahulja .

Džemper je čvrsto pristajao oko T-Rexovog širokog gornjeg dijela tijela i vrata, a zatim se sužavao u dovoljno kratke rukave za male ruke dinosaura. „Ne postoji ništa smješnije od džempera za dinosaura koji ima najsitnije ruke na svijetu“, rekla je Carla Treasure, radnica u muzeju. “Mislim da to čini nešto manje strašnim.”

Instagram @natural_history_museum

“Nekoliko djece je ipak plakalo”, priznala je. Ipak, većina ljudi bila je oduševljena jer se animatronsko stvorenje, koje reagira na posjetitelje putem senzora pokreta u očima, povuklo i okrenulo prema gomili.

Cijeli proces pletenja džempera koji bi odgovarao dinosauru trajao je oko 100 sati. Prvo su mislili da je prvi džemper prevelik. Navući dolčevitu preko glave dinosaura također je bio problem.

Instagram @natural_history_museum

Na kraju su odlučili dodati patentni zatvarač na leđa džempera. Tijekom procesa prilagodbe, muzejski tehničari bili su pri ruci kako bi zaustavili T-Rexove animatronske pokrete, dok je osoblje mjerilo dinosaura.

Na Twitteru su slike T-Rexa u džemperu naišle na vesele reakcije. “Najbolja vijest godine”, napisala je jedna osoba. „Ovaj mix Jurassic Parka i Home Alone filma izgleda izvrsno“, napisao je Michael Moran, britanski novinar.

Instagram @natural_history_museum

Na Instagram računu muzeja fotografije dinosaura u skakaču imale su više od 24.000 lajkova. „Nisam znao da mi je ovo trebalo u životu do ovog trenutka“, napisao je jedan korisnik Instagrama u odgovoru na fotografije.

Džemper će na T-Rexu ostati do Badnje večeri.