SVJETSKI VIRALNI HIT – PROJEKT „THE UNCOMFORTABLE“ NA 4. TJEDNU DIZAJNA!

Viktoria Šafranić 04. travnja 2017.

Ne propustite pogledati izložbu predmeta koji su uzburkali dizajnerski svijet od Amerike do Hong Konga

Odgovor na temu 4. Tjedna dizajna Zagreb „U čemu je problem?“ dat će i grčka arhitektica i dizajnerica Katerina Kamprani premijernom izložbom svog viralnog hit – projekta „The Uncomfortable“ (hr. Nelagoda) i predavanjem koje će održati u subotu, 12. svibnja u 11.00 sati u #tdzg Dizajn parku.

Katerina Kamprani je arhitektica s bogatim iskustvom u dizajnu i arhitekturi. Tijekom dana radi u arhitektonskom uredu, a noću svoju ljubav prema dizajnu usmjerava na osmišljavanje novih predmeta za „The Uncomfortable“ projekt.

„The Uncomfortable“ je projekt koji je nastao tijekom studija dizajna, koji je Katerina Kamprani upisala kako bi, uz arhitekturu, dobila dodatno razumijevanje dizajna. Promatrajući predmete, koji su u svakodnevnoj upotrebi, rodila se ideja da dizajnerskom „pogreškom“ ne naruši njihovu prepoznatljivost, ali promijeni njihova funkcionalnost čime korisnik dobiva sasvim jedno novo, iznenađujuće, nelagodno iskustvo koje osvještava važnost dizajna u svakodnevnom životu.

„Predmeti iz serije The Uncomfortable lako su razumljivi i zabavni. Funkcioniraju globalno i svatko brzo shvati u čemu je šala. Dizajnirani su da iznenade, što je ključni sastojak njihova uspjeha. Za svoju prvu samostalnu izložbu, odabrala sam omiljene predmete i po prvi ih puta proizvela u stvarnoj veličini jer se do sada kolekcija uglavnom sastojala od 3D prikaza. Izuzetno nam počašćena pozivom na ovako važan događaj posvećen dizajnu te se osjećam povezanom s temom „U čemu je problem?“. „The Uncomfortable“ projekt kao da je stvoren upravo za nju!“, najavljuje Katerina Kamprani svoju premijernu samostalnu izložbu, koja će se održati u sklopu #tdzg2017.

Katerina Kamprani ovim je projektom brzo postala viralni hit, a djela iz kolekcije „The Uncomfortable“ su prepoznali stručnjaci od Amerike do Hong Konga. Neki od predmeta našli su se i u kampanji za popularni gradski automobil „Smart“. Ne propustite posebno pripremljenu premijeru popularnog „The Uncomfortable“ projekta koji će biti izložen u Laubi od 9. do 14. svibnja.