Zabava

Svjetski dan ljubljenja 2021. – evo zašto je ljubljenje dobro za zdravlje

Mia Vodopija 07. srpnja 2021.

Nekoć je dobar poljubac bio pokazatelj socijalnog statusa

Iako od mnogo stvari možete trošiti kalorije, ne bi nam palo na pamet da to možete postići i s ljubljenjem. Jeste li znali da ako ljubite svog partnera jednu minutu, možete sagorjeti do 26 kalorija?

Bez obzira koju vrstu poljupca preferirate, Svjetski dan ljubljenja je savršeno vrijeme za proslavu ove jednostavne, ali snažne geste.

Od francuskog ljubljenja do formalnog poljupca u obraz, ljubljenje je prastara praksa sa značajem koja seže i dalje od same romantike.

Ako se vratimo u prošlost, možemo zahvaliti Rimljanima na raširenoj praksi ljubljenja u Europi. Opisali su poljupce u tri oblika: prijateljsko ljubljenje u obraz, ljubavni poljubac u usne i najstrastveniji poljubac u usta.

U rimskom društvu važan je pokazatelj socijalnog statusa kada, gdje i kako ste nekoga poljubili.

Izraz “francuski poljubac” najvjerojatnije su smislili američki i britanski vojnici u Francuskoj tijekom Prvog svjetskog rata kada su primijetili da su tamošnje žene otvorenije za strastvene tehnike od njihovih američkih i britanskih žena.

Dakle, iako Francuzi očito nisu bili prvi ljudi koji su se bavili “francuskim ljubljenjem”, čini se sasvim ispravnim što im je to dodijeljeno zbog ljubavnog entuzijazma.

Za dobar poljubac bitna je oralna higijena, dobar labelo ili melem te ruž. S obzirom na to da želite da vam usne izgledaju zavodljivo, hidratantni ruž će vam definitivno pomoći.

Ruževi imaju tendenciju smjestiti se na suha mjesta na vašim usnama i tako im zadati još više problema. Pružite usnama dobar, ali nježan piling prije nanošenja ruža, čak i ako vaše usne već izgledaju glatko – ne možemo uvijek vidjeti kako se mrtva koža gomila na površini usana.

Upravo zato možete ovo ljeto uživati u prekrasnim essence i Catrice ruževima za usne – kremasti, mekani i postojani, ovi essence i Catrice ruževi će vas oduševiti.

Ako želite ovog ljeta imati eleganciju na usnama, s essence i Catrice ruževima nećete pogriješiti.