Film

“Svjetlo koje ne vidimo” – Netflixov broj 1 govori o srodnim dušama iz Drugog svjetskog rata!

Viktoria Mikulić 06. studenoga 2023.

Netflixova mini-serija na ekran donosi romansu Anthonyja Doerra iz Drugog svjetskog rata, nagrađenu Pulitzerom.

“Sva svjetlost koju ne možemo vidjeti” ratni je roman američkog pisca Anthonyja Doerra iz 2014. godine. Roman je smješten u vrijeme Drugog svjetskog rata, a sada je dostpna i limitirana serija na Netflixu od 4 epizode koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Trenutno je na IMDB-u ocijenjena sa 7.8.

O seriji:

Marie-Laure i Werner, suđene srodne duše koje će se na kraju sresti u Netflixovoj mini-seriji “Sva svjetlost koju ne možemo vidjeti”, nalaze se na suprotnim stranama kataklizmičke podjele.

Ona je francuska tinejdžerica koja dostavlja šifrirane radio poruke savezničkom zapovjedništvu za bombardiranje u Drugom svjetskom ratu. Također, uz sebe ima najvrjedniji i najopasniji dragulj muzeja.

On je mladi nacistički radio tehničar kojem je dodijeljeno da je pronađe u njezinom potkrovlju u Saint-Malou, dok bombe padaju i američke trupe se približavaju.

Ali u skladu s izrazito romantičnom, idealističkom sklonošću serije i najprodavanijeg romana Anthonyja Doerra na kojem se temelji, Marie-Laure i Werner imaju mnogo toga zajedničkog.

Oboje su se susreli s izazovima – ona je slijepa, on je djetinjstvo proveo u sirotištu – i isplivali su čvrsti i snalažljivi.

Werner je radijsko čudo, a Marie-Laureina osjetila dodira, mirisa i sluha su izvanredna. I imaju zajedničkog mentora, anonimnog televizijskog voditelja po imenu Profesor čije su lekcije, uključujući, “najvažnija svjetlost na svijetu je svjetlost koju ne možete vidjeti”, pomogle u oblikovanju njihovih likova.

Nas je serija osvojila i sigurni smo da će i vas raznježiti.

Vješto ispreplićući živote Marie-Laure i Wernera, Anthony Doerr osvjetljava načine na koje, unatoč svim zamršenostima, ljudi pokušavaju biti dobri jedni prema drugima.