FOTO by IMDb

Film

Sve što dosad znamo o 3. sezoni “Dead to me”!

Viktoria Mikulić 24. studenoga 2021.

Jedva čekamo!

Nema potrebe sjediti u autu i bjesniti na heavy metal, obožavatelji Dead to Me. Netflix je potvrdio da će se drama, u kojoj glume Christina Applegate i Linda Cardellini, definitivno vratiti s 3. sezonom. Ali nažalost, najava – koja je stigla samo nekoliko dana nakon premijere 2. sezone serije Dead to Me – također je potvrdila da će treća sezona biti i posljednja.

Kad su se pojavile vijesti o skorom kraju Dead to Me, voditeljica serije Liz Feldman rekla je za Hollywood Reporter da je to vjerojatno najbolje. Objasnila je: “Uvijek sam imala osjećaj da želim da ova emisija bude relativno kratka. Na polovici snimanja druge sezone pala mi je ideja koja je bila vrlo istinita u seriji – i shvatila sam da bi to mogao biti stvarno sjajan način da se završi.”

Srećom za obožavatelje, zvuči kao da će serija pokušati povezati sve nedovršene poslove između Jen i Judy do finala serije. A za one koji samo umiru od više sličnog sadržaja, budite uvjereni da je Feldman potpisala višegodišnji ugovor s Netflixom, što znači da će pisati i producirati još emisija u budućnosti. Dakle, tužno je što će Dead to Me završiti nakon 3. sezone, ali to samo znači da Feldman ima vremena za razvoj novih emisija u budućnosti. Za sada, evo svega što dosad znamo o posljednjoj sezoni Dead to Me.

Tko će glumiti u 3. sezoni?

Očito, Dead to Me ne bi bio ništa bez kaotične dinamike između popularnih likova Christine Applegate i Linde Cardellini, tako da će one očito biti u 3. sezoni. Emisija je također upoznala gledatelje s Katey Sagal u 2. sezoni, tako da će se i ona vjerojatno vratiti. Zatim tu je i ostatak glumačke ekipe: Jenina djeca Charlie (Sam McCarthy) i Henry (Luke Roessler), policijska detektivka Ana Perez (Diana-Maria Riva), Nick (Brandon Scott), Karen (Suzy Nakamura), Christopher (Max Jenkins), Lorna (Valerie Mahaffey), pastor Wayne (Keong Sim) i Steveov poluidentični brat blizanac Ben, kojeg glumi James Marsden. Iako je 2. sezona završila prometnom nesrećom u kojoj su sudjelovali Jen i Ben, čini se sigurnim pretpostaviti da će se Marsden vratiti, iako Netflix još nije ništa potvrdio. A tko se vjerojatno neće vratiti? Imamo Judynu bivšu ljubavnicu, kuharicu Michelle (koju glumi Natalie Morales). Čini se da je ta priča došla do kraja.

Kada izlazi 3. sezona?

Ovdje stvari postaju zeznute. Od rujna 2020., Feldman je potvrdila da je serija još uvijek u procesu pisanja. Snimanje je tada bilo zakazano za prosinac 2020., ali tekuća pandemija koronavirusa to je odgodila i na set su stigli tek u siječnju 2021. Zatim je snimanje bilo još više odmaknuto zbog pandemije i odgođeno je svibnja ove godine. I, nažalost, čini se da je proizvodnja ponovno stala za 3. sezonu Dead to Me. U kolovozu 2021. Applegate je podijelila da joj je dijagnosticirana multipla skleroza.

Međutim, Daily Mail je sredinom studenog 2021. izvijestio da se Applegate vratila na set, što znači da je snimanje u tijeku. Dakle, iako još uvijek nema službenog datuma izlaska, serija će definitivno uskoro stići. Ako pretpostavimo na temelju datuma izlaska prve dvije sezone, naša najbolja pretpostavka bi bila da je 3. sezona prvobitno bila planirana za kasno proljeće 2022. – 1. sezona je premijerno prikazana 3. svibnja 2019., a 2. sezona premijerno je prikazana 8. svibnja 2020.. Međutim, uz zastoje u proizvodnji, mogli bismo još malo pričekati. Nadamo se da to ne znači izdržati do 2023.