Moda

Svaka žena bi ih trebala posjedovati: 4 vrste jakni koje su uvijek u modi

admin 12. kolovoza 2021.

Autor teksta: Valentina Kožulj

Bez nekih odjevnih predmeta jednostavno ne možemo zamisliti našu svakodnevicu. Jedan od tih predmeta su jakne, koje vrlo lako možemo kombinirati uz različite stajlinge te se vješto poigrati sa svojim modnim stilom.

Nekada su one izlazile iz trenda i ponovno se vraćale, ovisno o sezoni i onome što nameću dizajneri diljem svijeta. No, danas imamo jakne koje ne poznaju vrijeme ni trendove.

Možda će se promijeniti boja ili uzorak, ali stil tih jakni ostat će vječni klasik, kojeg bi svaka žena trebala pronaći u svom ormaru.

Sako

Dobar sako zlata vrijedi. Crni, bijeli ili u neutralnoj boji, važno da savršeno pristaje vašoj figuri te da se u njemu osjećate udobno i ležerno. Sakoi šireg kroja drže trend već nekoliko godina, a mi ga obožavamo upravo zato što se možemo nesmetano kretati te ga koristiti za raznovrsne prilike i događaje. Veliko DA za dobar sako!

Traper jakna

Oh, dobri stari traper koji je uvijek, ali baš uvijek u modi! Trend traper jakne započeo je u Americi, početkom 1900-ih, kada su radnici odabrali nositi tu vrstu materijala za svojeuniforme. I sve zbog jednog jedinog razloga- izdržljivosti te pamučne tkanine!

Bez obzira na sezonu, traper jaknu možemo koristiti tijekom cijele godine. Upravo se zato isplati posjedovati jaknu u kojoj ćete se osjećati bezbrižno i ležerno u bilo kojoj sezoni.

Bomber jakna

U nedoumici ste oko toga što odjenuti? Odgovor je vrlo jednostavan: bomber jaknu! Nadahnuta stilom vojnih pilota, ova jakna postala je važan odjevni predmet. Stoga ne čudikako su ju mnogi dizajneri uvrstili u „must have“ i tako riješili naš modni problem.

Kožna jakna

Postoji bezbroj razloga zašto je baš ova jakna svima od nas toliko potrebna.

Jedan od njih je da u njoj svi izgledaju kao da su upravo prošetali nekom svjetskom modnom pistom! I one su, poput bomber jakni, dizajnirane za vojne pilote, no danas ju nose gotovo svi!

Kožne jakne su u isto vrijeme kombinacija formalnog i ležernog te otmjenog i buntovnog. Ako još niste nabavili ovaj fantastičan komad odjeće, požurite!