FOTO by Instagram @sugarandsoulco

Dom

Sutra slavimo Dan pudinga od čokolade – proslavite uz sočnu poslasticu!

Daria Lovrić 24. lipnja 2022.

Donosimo jednostavan recept za alkoholne shooterse od pudinga od čokolade i Baileysa...

Vjerujemo da ne postoji osoba na ovom svijetu koja ne obožava čokoladu. Bijela, tamna ili mliječna, čokolada je najbolji spas za živce. Popravlja svaki desert, ali i raspoloženje. S obzirom na to da je sutra Dan pudinga od čokolade za vas smo pripremili sočan i moćan desert koji će oduševiti sve goste.

Baileys shooters @sugarandsoulco
@sugarandsoulco

Ovaj „neslužbeni blagdan“ slave svi koji se obožavaju zasladiti pudingom od čokolade. Iako postoje mnogi okusi pudinga, čokoladni puding je jedan od najpopularnijih okusa u kojem uživaju sve generacije.

Međunarodni dan pudinga od čokolade odličan je izgovor da u kratkom periodu pripremimo jednostavan i ukusan desert i poslužimo ga obitelji i prijateljima. Kako bi podignuli okus svog omiljenog čokoladnog pudinga pronašli smo jednostavan recept za alkoholne shooterse s Baileysom.

Baileys shooters @sugarandsoulco
@sugarandsoulco

Za Baileys shooterse od čokoladnog pudinga potrebna su vam samo 4 sastojka i 5 minuta!

Sastojci:

  • 2 Instant pudinga od čokolade
  • 1 l mlijeka
  • 1 šalica Baileys-a
  • Vrhnje za šlag

Priprema:

Nekoliko žlica mlijeka odvojite u posebnu posudu i dodajte puding od čokolade. Dobro izmutite kako ne bi imali grudice. Sa strane na laganoj vatri prokuhajte ostatak mlijeka i u njega dodajte razmućeni puding.

Kratko kuhajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Kada je puding gotov, u smjesu dodajte Baileys po želji, istresite ju u malene posudice i ostavite da se ohladi. Nakon što su se vaši shooteri ohladili ukrasite ih po želji vrhnjem za šlag.

Sretan Dan pudinga od čokolade!