FOTO by PR

Elegant

Isprobali smo supersportske automobile idealne za sve željne adrenalina!

PR 22. kolovoza 2023.

Doživi nezaboravno iskustvo prepuno brzine i adrenalina na najpoznatijoj trkaćoj stazi!

Kada je prije nekoliko godina, uoči jubilarnog 40. rođendana, nadaleko poznata 4169 metara duga staza na Grobniku dobila novi sloj asfalta te kilometre novih rubnjaka i odbojnika, bilo je jasno kako je ovoj kultnoj lokaciji udahnut nov život.

Adrenalinski doživljaj

Jer osim što je ovdje odvoženo čak 13 utrka Svjetskog moto prvenstva, na ovoj stazi su generacije mladih doživjele svoja prva adrenalinska automoto iskustva, pri čemu je tradiciju lude zabave nastavila Never Lift ekipa.

Skupljajući godine iskustva, ovi strastveni vozači sportskih automobila, odlučili su da prvi u Hrvatskoj pruže priliku svim ljudima željnima adrenalina da samostalno isprobaju mogućnost vožnje nekog od super automobila na stazi.

Najbolje od najboljeg

Ljubazna organizatorica Nensi Terčić naglasila je kako u svojoj ponudi imaju 4 supersportska automobila – Alfa Romeo 4C, Porsche Carrera 4 GTS, Porsche GT3 RS te Ferrari 488 GTB. Pritom je istaknula kako oni kojima je cilj osjetiti maksimalan nalet adrenalina, mogu to učiniti kao vozači ili suputnici. Naime, ukoliko ne želiš voziti, možeš se prepustiti u ruke njihovih instruktora koji će te provozati u adrenalinskim krugovima koje nazivaju “taxi lapovima”. Osim toga, u sklopu njihove ponude možeš odabrati jedan ili više automobila te odlučiti koliko krugova želiš provesti na stazi.  

Adrenalinski doživljaj – Supersportski automobili

Kombinacija vrhunskih iskustava

Često njihovi klijenti kombiniraju iskustvo samostalne vožnje s taxi lapom, kada Never Lift instruktori voze klijente u adrenalinskim krugovima. Važno je pritom naglasiti kako svi oni koji se samostalno odluče sjesti za volan, prije izlaska na stazu dobivaju upute instruktora koje pokrivaju sve od A do Ž. Uz to, svaki krug je nadziran od strane instruktora koji će ukazati kako pravilno kočiti, kako pravilno proći kroz zavoj i na koji način izvući maksimum od automobila.

Grobnička staza, unatoč tome što je jedina trkaća staza u Hrvatskoj, konfiguracijom je nadaleko poznata kao jedna od najljepših i najbržih u Europi. S obzirom da vozačima omogućava brzine od preko 250km/h, jasno je kako pruža jedno zaista neponovljivo iskustvo koje smo jedva čekali doživjeti iz prve ruke.

Čime smo se provozali

Modele automobila koje imaju u ponudi, rijetko možemo vidjeti na cesti, a neke gotovo nikada. To čini njihovu ponudu još ekskluzivnijom, a mi smo imali priliku isprobati vožnju u neponovljivom Talijanu – modelu Alfa Romeo 4C kakvih u Hrvatskoj trenutno ima samo dva komada.

Adrenalinski doživljaj -  Alfa Romeo 4C

Ovaj predivan automobil, napravljen je po sistemu supercarsa te ima karbonsku šasiju koja teži samo 65 kg. Takva šasija uparena s motorom od 240 konjskih snaga, ovom malenom sportašu daje izuzetne performanse kojima smo i sami svjedočil. Neponovljivu Alfu 4C odlikuje iznimno malena težina, a vrhunski dizajn, turbo-motor koji nas je zalijepio u sjedalo prilikom ubrzanja i odlične kočnice uz koje je svaki zavoj avantura. Upečatljiva crvena boja i top brzina od 250 km/h pružili su nam pravo iskustvo za pamćenje.

Uz Alfu 4C imali smo priliku isprobati Porsche GT3 RS, siguran odabir istinskih sportaša odnosno vozača koji žele nešto više. Zvuk 6 cilindarskog, 4 litrenog, atmosferskog boxer motora, već prilikom startanja izmamit će osmjeh na lice svakog ljubitelja automobila. Ova zelena strijela koja dostiže 312 km/h i kojoj od 0 do 100 km/h treba samo 3 sekunde, osim naleta čistog adrenalina pružila nam je fantastičnu priliku osjetiti bočne sile, kakve su nepoznanica u vožnji ostalih automobila.

Adrenalinski doživljaj – Porsche GT3 RS

Kao zanimljivost, izdvojili bismo činjenicu da je konfiguracija u koju smo sjeli bila identična automobilu kakvog je Porsche pokazao na svjetskoj premjeri ovog modela, a spektakularna Lyzard Green boja modela u kojoj smo se vozili nikoga nije ostavila ravnodušnim. Organizatori su nam prišapnuli kako je taxi lap u ovom automobili, jedan je od best sellera ponude što nimalo ne čudi ako se zna kako je ovaj automobil dodatno je pripremljen za stazu, što pridonosi još boljem držanju kroz zavoj te cjelokupnom iskustvu.

Tko nas je vozio

Na naš upit, organizatorica Nensi Terčić nam je pojasnila kako su instruktori koji su nam pružili ovo spektakularno iskustvo, zapravo licencirani vozači auto utrka, prvaci Hrvatske u kružnim i brdskim utrkama. Neki od njih nastupali su na natjecanjima europskog ranga, završavajući utrke poput Clio Euro serije na kružnim stazama ili TCR Endurance, na postoljima okićeni medaljama. I to se definitivno osjetilo.

Adrenalinski doživljaj – brzina od 250km/h

Neusporediv je osjećaj naći se u rukama profesionalaca koji poznaju svaki centimetar automobila kojeg voze i koji suvereno vladaju svakim zavojem odnosno ravnim segmentom staze, izvlačeći maksimum iz automobila.

Sigurnost prije svega

Budući da je sigurnost nešto što jako ozbiljno shvaćaju, u istom trenutku na stazi mogu biti najviše 3 automobila, što svima onima koji se odluče na ovo iskustvo pruža ekskluzivnost i maksimalnu sigurnost.

Uz to, automobili moraju biti posebno pripremljeni da bi pružili zadovoljstvo u vožnji na takvoj stazi. S obzirom da su na stazi puno veća naprezanja vozila nego na cesti, kako bi automobili uvijek bili na 100 % redovito se moraju servisirati i kontrolirati, a na stazi se konstantno motri pritisak u gumama. Iz tog razloga, gume se mijenjaju nakon svakih 50-80 krugova (ovisno o automobilu), a kočnice su toliko visokih performansi, da nas s lakoćom zaustavljaju i pri brzinama većim od 250km/h. Svi oni koji se nadaju doživjeti vrhunsku vožnju moraju znati kako se po kiši ne vozi! Naime, mokra staza ne može priuštiti željeni doživljaj, stoga organizatori prije objave eventa pažljivo prate vremensku prognozu, s ciljem pružanja zadovoljstvo vožnje u apsolutno sigurnim uvjetima.

Neka ti srce brže zakuca

Nakon predivnog dana na stazi, raspitali smo se kod organizatora kakvi su im daljnji planovi. Organizatorica Nensi nam je, tako, povjerila kako planiraju proširiti ponudu s još nekoliko atraktivnih automobila te da aktivno rade na uvođenju individualnih treninga, za sve one vozače koji žele naučiti pravilno i sigurno sportski voziti.

SelectBox poklon paketi -  Adrenalinski doživljaj i XXL Extreme

Njihov cilj je da svima željnim adrenalina i brze vožnje, omoguće isprobati super automobil iz snova na pravoj trkaćoj stazi. I vjeruj nam, ovo je nešto što definitivno ne želiš propustiti, jer svaka minuta provedena u ovim super automobilima je minuta koja se pamti za čitav život!

Ovo nevjerojatno iskustvo doživjeli smo zahvaljujući SelectBox poklon paketima kojima je Never Lift novi i uzbudljivi partner. Njihovu ponudu možete pronaći u paketima XXL Extreme i Adrenalinski doživljaji. Uz mnoštvo vrhunskih partnera koji nude raznovrsne adrenalinske zabave, nije potrebno previše razmišljati, već je samo potrebno prepustiti se nezaboravnim iskustvima ispunjenim stotinama moćnih konjskih snaga.

Zato ne čekaj, podari najbolju zabavu i za kraj ne zaboravi – mjesto za brzu vožnju je na trkaćoj stazi, a ne na cesti!