Zabava

Super Mario, Mortal Kombat, Crash… Retro videoigre koje nas vraćaju u 90-e!

admin 28. svibnja 2021.

Koja je vaša omiljena?

Devedesetih godina vladalo je doba gaming romantike u kojoj su dominirale konzole poput Sege, Nintenda i Play Stationa. Bez obzira na kojoj ste platformi provodili sate i sate, postoji nekoliko igrica koje smo svi igrali i koje su nam se urezale kao sretno razdoblje našeg djetinjstva. 

Napredna tehnologija lansirala je gaming industriju među vodeće u svijetu u kojoj se vrte nezamislivi novci, a dodaci poput VR naočala omogućuju nam da uđemo u igru i postanemo dio nje. Jedna od novijih inovacija, koja možda niti neće ugledati svjetlost dana, je ta da osjetimo bol koju naš lik doživi u igrici.

Bojimo se razmišljati kamo sve to vodi, ali ono što volimo je prepustiti se nostalgiji i prisjetiti se omiljenih video igara koje smo igrali kao mali. Bez obzira na spol, dob i preferencije donosimo vam top 10 video igara koje će vas automatski vratiti u djetinjstvo.

Mortal Kombat

Bez obzira kojeg ste spola uvijek je bio užitak ući u kožu Sonye ili Raidena i prebiti protivnika, a ako smo još uspješno napravili fatality, onda je stvar zaključena.

Super Mario

Još i sada nas prođu trnci kada se sjetimo onog trenutka kada lupimo ciglu, izađe gljiva i mi iz Maria postajemo Super Mario kojeg ništa ne može zaustaviti u pohodu oslobađanja princeze.

Crash Team Racing

CRASH Bandicoot je jedan od najomiljenijih likova iz videoigara svih vremena. Brojne generacije odrasle su uz mutiranog tobolčara u kojoj se u go-kartovima natječemo upravljajući poznatim likovima iz franšize Crash Bandicoot.

Sonic

Sonic the Hedgehog se prvi put pojavio u Sega Classi Sonic the Hedgehog 1991. godine. Brzo je postao jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih likova iz igrica.

Tomb Raider

Koliko zanimljiva može biti implementacija arheoloških potraga za drvenim artefaktima dokazala je mega popularna igrica Tomb Raider. 1996 izašao je prvi dio popularne igrice, a 25 godina ona je sa svojim nastavcima još uvijek aktualna.

Worms

Sama činjenica da upravljamo skupinom crvi koji moraju uništiti neprijatelja – također crve. Iako nasilna, u igri nema krvi i ima podosta humora.

Contra

Contra je tip igrice u kojoj trčiš i ubijaš sve što ti stane na put. Contra je imala vrlo maštovitu priču za svoje vrijeme. Odvijala se u godini 2633. kada je zla organizacija Red Falcon zauzela jedno otočje kod Novog Zelanda.

Resident Evil

Najpopularnija horor igrica ikad napravljena ove je godine proslavila 25 godina postojanja, a sve nas još hvata jeza kada igrica krene uz rečenicu – “Pobjegli su u vilu gdje su mislili da je sigurno. Međutim…

Driver

Danas, naravno, izgleda prilično zastarjelo, ali svojevremeno je bila vrhunac adrenalinske jurnjave. Igrač u njoj vozi ulicama Miamija, San Francisca, Los Angelesa i New Yorka, a igra je oponašala epske jurnjave iz filmova napravljenih u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća.

Sims

Legendarna igrica The Sims bila je prva na tržištu koja je omogućila gejmerima iskustvo simulacije stvarnog života. Svi smo barem jednom napravili kuću iz snova, dobili najviša promaknuća u poslu i maknuli ljestve nakon što je naš lik skočio u bazen.

Nadamo se da smo vas s ovim tekstom barem malo vratili u devedesete, kada su video igre bilo nešto sasvim drugo…