FOTO by Laboratorios BABÉ

Ljepota

Super fluidi sa SPF-om pružit će nam dugo, toplo i bezbrižno ljeto!

Daria Lovrić 27. svibnja 2022.

Zaštitite kožu od štetnih UV zračenja i spriječite potencijalne probleme

Sunce nema jednako djelovanje na sve ljude i na svaki tip kože. Neovisno o fototipu, neke su osobe osjetljivije na utjecaj sunčevih zraka i potrebna im je odgovarajuća zaštita tijekom izlaganja suncu.

Bez obzira o kojem je godišnjem dobru riječ, kožu treba zaštititi od štetnog utjecaja sunca koristeći proizvode za zaštitu od negativnog UV zračenja kako bi spriječili razne probleme i oštećenja sloja kože.

Koji su rizici za kožu prilikom izlaganja suncu bez zaštite?

Često zaboravljamo na činjenicu da sunce može biti našoj koži veliki neprijatelj. Pretjerano izlaganje suncu može izazvati brojne probleme čak i u zimskim mjesecima. Tijekom ljetnih mjeseci, u želji da dobijemo predivnu brončanu put svjesno se još jače izlažemo sunčevim zrakama u nadi da one neće izazvati burnu reakciju na našoj koži.

Pretjerano izlaganje suncu može biti štetno za strukturu i stanje kože uzrokujući opekline od sunca, prerano starenje kože, hiperpigmentaciju i alergijske reakcije. UV zrake mogu čak dovesti do ozbiljnih stanja kao što je rak kože.

Posebice veliku štetu, sunce može izazvati na koži koja je sklona crvenilu i nepravilnostima, na oštećenoj koži, koži s pjegama, alergičnoj i dječjoj koži.

Kako pravilno zaštititi kožu od štetnog utjecaja sunca?

Dobar i učinkovit proizvod za zaštitu od sunca neophodan. Srećom, u današnje vrijeme postoji mnoštvo proizvoda koji se mogu uvrstiti u beauty rutinu kako bi se spriječilo ubrzano starenje uslijed negativnog djelovanja sunca na koži.

Kod izbora proizvoda vrlo je važno da vaši favoriti imaju najmanje SPF 30, no poželjan je i SPF 50 kako biste definitivno bili sigurno da ste zaštitili svoju kožu na najbolji mogući način. Lice mažite kremom svaka dva sata, izbjegavajte sunčeve zrake od 10 do 15 sati te ograničite direktan boravak na suncu na 60 minuta u danu.

U moru proizvoda ponekad ne znamo koji proizvod izabrati i u želji za što boljim rezultatima potrošimo malo bogatstvo da bi na kraju rezultat bio blago rečeno razočaravajuć. U potrazi za adekvatnim proizvodima, otkrili smo nove Super Fluide brenda Laboratorios BABÉ koji vas neće razočarati.

Sunscreen Super Fluid i Sunscreen Super Fluid color sa SPF-om 50

Oba proizvoda su namijenjena za visoku zaštitu od sunca zahvaljujući novom konceptu zaštite od sunca koji je kreiran od strane brenda Laboratorios BABÉ. Možete izabrati između obojene i bezbojne formule i prilagođavaju se svim tipovima kože. Potrebno ih je obilno i ravnomjerno nanijeti na lice 20 minuta prije izlaganja suncu i često ponavljati primjenu.

Fluidi nude zaštitu od UVA i UVB zraka, plave svjetlost i IR-A zaštite od sunca širokog spektra i namijeni su za korištenje tijekom cijele godine. Njihova fluidna tekstura brzo se upija i daje svilenkasti touch.

Sunscreen Wetskin sprej za zaštitu od sunca s SPF-om 50

Sunscreen Wetskin SPF50 sprej brenda BABÉ Laboratorios osigurava visoku zaštitu od sunca za tijelo, a djeluje i na mokroj koži. Wetskin sprej također ima široki spektar zaštite tijela od UVA i UVB zračenja, bez potrebe za prethodnim sušenjem kože i obogaćen je umirujućim sastojcima. Prikladan za sve tipove kože, osobito one s vrlo svijetlim, svijetlim i osjetljivim fototipom, kao i za osobe s netolerancijom na sunce.

Aloe Vera gel

Kako bi svoju kožu hidratizirali i umirili nakon cjelodnevnog izlaganja suncu na plaži, tu je Aloe Vera gel s potpisom španjolskog brenda Laboratories BABÉ – koji je idealan izbor radi svoje formule obogaćene umirujućim i hidratantnim aktivnim sastojcima. On omekšava kožu, pružajući trenutni osjećaj ugode.

Zaštita dječje kože

Proizvodi sa SPF-om 50 Sun Pediatric Sunscreen WetSkin losion u spreju i Sun Pediatric dječji losion osiguravaju visoku zaštitu od sunca i posebno su formulirani za zaštitu nježne dječje kože.

Oba su proizvoda dermatološki i pedijatrijski ispitana i kožu vaših mališana će čuvati od svih negativnih utjecaja.  Losion SPF50+ je jedan od rijetkih na tržištu koji je za djecu od 6 mjeseci, dok je WetSkin sprej za djecu stariju od 3 godine.

Za više informacija o ovom svjetski prepoznatom brendu, posjetite njihovu službenu stranicu, a za sve aktualnosti pratite njihovu društvenu mrežu Instagram.

Laboratorios BABÉ možete kupiti putem web trgovine farmacia.hr i u svim bolje opskrbljenim ljekarnama.