Zabava

Sunions – prvi luk na svijetu od kojeg nećete plakati

admin 12. siječnja 2022.

Sada ga možemo rezati bez da suze lijemo...

Beskrajnim seansama plakanja prilikom sjeckanja luka uskoro bi mogao doći kraj zahvaljujući “Sunionsu” – prvom luku na svijetu zbog kojeg nećete suzu pustiti. Sunions je proizvod koji dolazi kao rezultat tridesetogodišnjeg istraživanja i eksperimentiranja čiji je glavni cilj ne rasplakati osobu koja ga reže.

Foto: iheartsunions.com

Za razliku od svog rođaka, običnog luka, Sunions ne oslobađa toliku količinu spoja koji se zove propil sulfoksid. Ova kemikalija svoj najsnažniji efekt daje u sobnoj temperaturi, a pomiješana s vlagom u zraku stvara spoj nalik sumporne kiseline koja nagriza naše oči. Kako biste izbjegli ovaj neugodan alergen vaše oko počinje suziti i vi ste prisiljeni plakati.

Ta prirodna kemikalija zapravo je način na koji se luk brani od svih nametnika koji ga pokušaju pojesti. Iako je odličan u kombinaciji raznih jela neugodno iskustvo prilikom rezanja stvara nam odbojni stav prema njemu, a Sunions je luk koji će vam pružiti užitak okusa bez suza.

Što god mislili teoretičari zavjere, Sunions zapravo nije genetski modificirani proizvod i uzgojen je na potpuno prirodan program križanja.

Za razliku od ostalih vrsta luka, Sunions svakim danom postaje slađi. Hlapljivi spojevi u luku odgovorni su za nestajanje navedenog spoja, dok u drugom luku ostaju isti ili se s vremenom povećavaju.

U Sunionsu ovi spojevi rade upravo suprotno i smanjuju se kako bi stvorili slatki i blagi luk bez suza. Vrijeme će pokazati da li će ova vrsta luka doživjeti svoj uspjeh ili će ljudi i dalje plakati za svakom glavicom narezanog luka.

Sunions se trenutno uzgaja samo u Nevadi i Washingtonu u SAD-u, a dostupnost povrća počinje sredinom prosinca i može se nastaviti do ožujka ili travnja, ovisno o ponudi.

Više informacija o ovom dobročudnom luku pročitajte na Sunions službenoj stranici.