Ljepota

Suhi šampon od sastojaka koje svi imamo u svom domu

Krešimir Šustić 16. travnja 2020.

Sve što vam treba su dva sastojka!

Život u karanteni koji trenutno živimo, natjerao nas je da za mnoge stvari pronalazimo kućna rješenja koja možemo sami napraviti.

U ovoj novonastaloj situaciji postoje mnoge stvari koje smo nekada smatrali normalnim poput pranja kose svakoga dana. Ako smatrate da vam treba brzo pranje bez gnjavaže sa šamponom i balzamom, suhi šampon može biti savršeno rješenje.

Budući da su police supermarketa opustošene, a suhi šampon smatra se nužnim nekima će upravo ovo biti dobitak na lutriji.

Pronašli smo jednostavan način na koji možete napraviti svoj vlastiti kod kuće sa sastojcima koje vjerojatno imate u svojim ormarićima.

Savjetujemo vam da ovaj proizvod ne upotrebljavate svaki dan jer na kraju ćete trebati oprati kosu zato što proizvod može začepiti pore na vlasištu.

Glavni sastojak je baby puder u prahu koji pomiješate s jednim od ova tri sastojka: Kukuruzno brašno, Aru Prah ili raženo brašno. Najbolje od svega je to što ovisno o boji kose možete dodati sastojke koji će vam pomoći zadržati postojanu boju.

Tamna kosa

Crnke bi trebale biti izrazito pažljive jer nepravilnim korištenjem kosa može postati siva ili bijela. Najbolje rješenje je da dodate dvije žličice kakaa ili aktivnog ugljena u prahu u smjesu kako vam se pruge ne bi pojavile na kosi.

Crvena kosa

Također kao i crnke trebate biti pažljivi u izradi smjese. Dodajte žličicu cimeta, a ukoliko vam je kosa tamnija ubacite i žličicu kakaa.

Svijetla kosa

Nema dodatnih sastojaka koji se mogu dodati osnovnom receptu za one sa svijetlom kosom, ali za najbolje rezultate preporučujemo korištenje aru praha.