FOTO by Instagram @pepe_s.place / @healthylifestyle_domi_ / @home2decorate

Dekor

Stvorite predivan ugođaj na balkonu ili terasi uz nekoliko jednostavnih koraka

Daria Lovrić 29. travnja 2022.

Temperature rastu iz dana u dan, stoga je pravo vrijeme za uređenje eksterijera

Jedva smo dočekali toplije vrijeme i izlazak na terase i balkone kako bismo udahnuli svježi proljetni zrak. Balkone i terase uz malo truda možete pretvoriti u opuštajuće oaze u kojima ćete uživati u jutarnjoj kavi upijajući sunčeve zrake ili u druženjima s obitelji i prijateljima.

Iako još nije ljeto, temperature su dovoljno visoke za sjedenje na zraku stoga je pravo vrijeme da otvorite sezonu. Kako bi stvorili što ljepši ugođaj, za početak na balkon gledajte kao na produžetak dnevnog boravka jer ćete u idućih nekoliko mjeseci više vremena provesti na njemu nego unutar kuće.

Za uređenje prostora vam ne treba mnogo toga – fokusirajte se na detalje poput ukrasnih jastučića, dekica i lončanica u veselim bojama.

S obzirom na to da smo već debelo zagazili u proljeće i više neće biti minusa (mi se barem nadamo) pravo je vrijeme da posadite sezonsko cvijeće. Jarke i vesele boje podići će vašu terasu i unijeti vedrinu i razbiti monotoniju.

Za namještaj birajte komade od drveta kako bi u vaš balkon unijeli dozu topline. Obojajte zidove, stavite drvene podne obloge ili šarmantne pletene tepihe što će učiniti prostor ugodnijim.

Kako bi stvorili posebnu atmosferu kada padne noć, na pod poslažite unikatne fenjere ili svijeće, a sa stropa nek vise okrugle lampice.

Želite li si priuštiti pet minuta isključivo za sebe preporučujemo neko lagano ljubavno štivo i čašu omiljenog vina. Za prijatelje pripremite voćnu platu i šarene koktele i nek uživanje započne!