Zabava

Stvari koje možete učiniti na Uskrs 2020.!

Krešimir Šustić 10. travnja 2020.

Što je dopušteno s obzirom na situaciju oko korona virusa?

Ograničenja izlazaka i zabrane kontakta zbog koronske krize stupila su na mjeru s različitim stupnjevima ozbiljnosti. To znači da biste se izvan svoja četiri zida trebali kretati sami, s tim da maksimalno jedna osoba živi u vašem kućanstvu, jer se sve ostalo smatra okupljanjem. Pošto nam se bliži Uskrs, to za neke jednostavno nije moguće jer će provesti vrijeme u krugu svoje najbliže obitelji.

DIY: Emoji pisanice – originalan poklon za Uskrs!

Dozvoljeno je kretanje na svježem zraku, tako da možete ići u šetnju, voziti bicikl ili trčati sve dok ne postoji grupna formacija i naravno uvijek držite minimalnu udaljenost od 1,5 metara od stranaca. Također možete roštiljati u vlastitom dvorištu ili na terasi kako bi upili predivne zrake sunca koje su stigle u naš grad. Kako Uskrs ne bi prerastao u dosadu, imamo nekoliko ideja za #stayathome.

Obojite uskršnje pisanice

Ova prekrasna tradicija može se održati unatoč blokiranom Uskrsu. Oslikavanje pisanica dio je blagdana koji nas prati još od djetinjstva. To ne moraju biti uobičajena jaja obojena bojom za hranu već sami osmislite neku svoju ideju.

Uskršnji doručak

Ovo je idealna prilika za posluživanje izuzetnog uskršnjeg doručka. Klasična hrana obogaćuje naš stol već stoljećima. Tko može odoljeti kuhanim jajima, kuhanoj šunki, francuskoj salati, mladom luku i rotkvicama.

Napravite uskršnju vatru u vrtu

Uskršnja vatra je u mnogim mjestima jednostavno dio uskrsnog festivala. Možete je postaviti u manjoj grupi s obitelji, cimerima ili partnerom u vlastitom vrtu s vatrenom posudom. Bacite nekoliko drva i privatna uskrsna vatra je spremna.

Uskršnju misu gledajte uživo na TV-u

Mnogima je misa na Uskrs dio tradicije koju ne žele izbjeći. Pošto neće biti službe u crkvama prava alternativa su live mise na TV-u. Čak možete i pogledati uskršnju misu iz Rima s papom Franjom od 11:00 sati ujutro.

Virtualna muzejska tura

Zašto ne iskoristiti svoje slobodno vrijeme za uživanje u malo kulture i učenju novih stvari? Možete posjetiti internetske izložbe na Uskrs, a to ima prednosti jer ne morate čekati u redu i možete obići muzeje u bilo koje doba dana ili noći. U miru i tišini možete uživati uz čašu vina ili šalicu najdraže kave. Google umjetnost i kultura nudi gotovo nevjerojatan izbor muzeja, umjetničkih djela i zgrada.

Netflix

Ovo je idealna prilika da napravimo račun na Netflix-u i opustimo se uz čari koje nam nudi moderna tehnologija. Vjerujemo da svi imate neki film ili seriju koje želite početi gledati ili ponovno pogledati vaše najomiljenije favorite. Naravno, kokice su neizbježan zalogaj za filmski maraton.

Započnite s tjelovježbom

Pravo je vrijeme da slobodu koju imate iskoristite za dobrobit samoga sebe. Aktivnosti poput tjelovježbi dobro dođu u ovo doba kada većinom provodimo vrijeme ne ležeći. Izađite u vrt i na svježem zraku započnite sa zdravom navikom.

Nazovite stare prijatelje i poznanike

Uskrs je savršena prilika da se javite dalekim prijateljima, poznanicima i rođacima. Jednostavno zgrabite telefon ili započnite videopoziv jer možda je nekima trenutno potrebna komunikacija.