FOTO by Instagram @cutest.goldens / @thedogvibess

Ljubimci

Studije pokazuju da ljudi koji imaju pse žive zdraviji i bolji život

Krešimir Šustić 15. rujna 2020.

"Pas je jedino biće na zemlji koje te voli više nego što ti voliš sebe." - Josh Billings

Psi su posebna vrsta živih bića koja koračaju našom planetom jer osim što nam uljepšavaju svaki dan svojim nestašlucima, dokazano je da dobro djeluju na naše zdravlje.

S obzirom na to da predivna dlakava stvorenja zaslužuju svu pažnju ovog svijeta, većina nas ih smatra ravnopravnim članovima obitelji, te im pružamo pravi kraljevski tretman.

Od trenutka kada uđu u naše živote, počnu nam pružati bezuvjetnu ljubav i postaju nam najbolji i najvjerniji prijatelji koji će nas uvijek dočekati sretni i neće nas izdati.

Osim što nam svakodnevno mame osmijeh na lice, tjeraju da izađemo iz kuće i bavimo se aktivnostima poput hodanja i trčanja, studije su pokazale da djeluju izvrsno na naše zdravlje.

Naime, novo istraživanje o potencijalnim zdravstvenim blagodatima kućnih ljubimaca otkrilo je da su vlasnici pasa obično i do 50 posto zdraviji od svojih kolega koji ne dijele životni prostor s istima.

Pokazalo se da su 60 posto fizički aktivniji od onih koji nisu vlasnici kućnih ljubimaca, ali i da dobro utječu na naše emocionalno i psihičko stanje.

Zahvaljujući njima, smanjen je rizik od mnogih kroničnih bolesti, karcinoma i mentalnih dobrobiti.

Ako smo vas uvjerili u beneficije koje donose i spremni ste pružiti dom nekom od napuštenih ljepotana, posjetite web stranicu Udruge Šapica i otvorite vrata novoj bezuvjetnoj ljubavi koju tamo možete pronaći.