FOTO by PR

Elegant

STORIE DI SETA – Nova antologija svilenkastih parfema Salvatore Ferragamo

PR 19. srpnja 2021.

Kolekcija uključuje četiri Eau de Parfum mirisa, definirana u četiri prepoznatljive boje, s četiri ukrasna motiva

Storie di Seta izazovno je, inventivno i višestrano iskustvo koje uključuje sva osjetila, prenoseći ih u oniričke krajolike i primamljive senzacije nadahnute kultnim svilenim kreacijama Salvatorea Ferragama. Putovanje snova, boja i osjećaja koji se isprepliću poput nježnih niti koje sačinjavaju čarobne uzorke viđene na prekrasnim šalovima i maramama ove modne kuće.

KONCEPT

Kreirajte svoj vlastiti miris

Kolekcija uključuje četiri Eau de Parfum mirisa, definirana u četiri prepoznatljive boje, s četiri ukrasna motiva preuzeta iz tekstilne baštine modne kuće Salvatore Ferragamo. Novi mirisi kombiniraju zanatski talent i osobni ukus u očaravajućem svemiru za istraživanje, otkrivanju i uživanju u svakom danu, na različite načine, jer svaki miris je poseban sam za sebe, a istovremeno postaje dijelom grupne priče usredotočene na slojevitost i prilagodbu.

Kolekcija dolazi kao neodoljiv poziv da eksperimentirate i poigrate se svim mirisima kroz neočekivane kontraste i nebrojene mogućnosti koje olfaktorne dimenzije pretvaraju u izvanredni ritual samoizražavanja. Četiri gotova mirisa dizajnirana su za nošenje svakog posebno ili u kombinaciji jednog ili više mirisa iz kolekcije za jedinstveno iskustvo, otkrivajući još neistražene emocije koje privlaće svako osjetilo.

ČETIRI MIRISA

GIARDINI DI SETA cvjetno je voćna esencija sa sočnim vibracijama hrskavih crvenih plodova koji uranjaju u cvjetnu prozraćnost svijetlog mošusa. Poput umjetničkog buketa, miris se otvara slatkasto-kiselom svježinom rabarbare da bi zatim razotkrio crveno i ružićasto srce cvijeta Sakura obogaćeno toplim drvenastim notama vetivera sa Madagaskara.

Giardini di Seta edp 50ml – 549,80kn

GIUNGLE DI SETA intenzivna je cvjetno-zelena kompozicija u kojoj pare divlje zelene svježine plutaju iznad čiste I duboke drvenosti i odišu osvježavajućim naletima egzotične flore. Živahni, hrskavi okret zelenog graška u suprotnosti je s baršunastom prozračnosti cvjetova božura, osvijetljenih blistavom dušom mošusa.

Gungle di Seta edp 50ml – 549,80kn

SAVANE DI SETA senzualni je cvjetni sok od citrusa gdje se rasprskavanje žutog povrća skladno stapa u sofisticiranu strukturu kolonjske vode s egzotičnim zaokretom. Improvizirani i iznenađujući akord mrkve vodi do puderastih nota cvjetnog srca irisa, omekšanih kremastim, mlijećnim podtonovima indijske sandalovine.

Savane di Seta edp 50ml – 549,80kn

OCEANI DI SETA snažna je cvjetna vodena kreacija s intrigantnim svjetlosnim kontrastima. Dok svježi, kristalizirani gornji dio – slani akord podsjeća na živahne valove oceana, latice magnolije stvaraju čisto, prozračno i bujno srce sublimirano nježnim notama heliotropa.

Oceani di Seta edp 50ml – 549,80kn

SVILENA NIT I ODRŽIVOST

Stvoreni u suradnji sa Symrise parfumerima Emilie Coppermann i Aliénor Massenet, četiri mirisa povezuje FILO DI SETA (svilena nit): ekskluzivni potpis koji se zadržava u osnovi svakog mirisa čineći ih apsolutno prepoznatljivim, ali nevjerojatno otvorenim za spajanje s jednim, dva ili svim ostalim, za miris izrađen po mjeri. 62,2% obnovljiva i 99,1% biorazgradiva, ova olfaktivna DNA sadrži Lilybelle®, novu molekulu svježe I rosne đurđice dobivenu od narančine kore zelenom kemijom; Timut Pepper, začinsko ulje papra (iz etičkog izvora) s jedinstvenim naglascima ružičastog grejpa, yuzua i drvenastih cvjetnih tonova; i Neo Soie Velours De Laire, plemeniti akord koji prenosi čisti osjećaj svile koji usidruje mirise u visoko naslijeđe parfumerije i 220-godišnju tradiciju baštine finih mirisa.

BOČICE

Svaka od 4 bočice otkriva elegantan oblik zatvoren posrebrenim čepom s ugraviranim logom Salvatore Ferragamo. Izrađena u prozirnom staklu, svaka bočica sadrži ukrasni motiv koji crpi inspiraciju iz svilenog remek-djela Salvatore Ferragamo reproducirajući je s inovativnim keramičkim ukrasom vidljivim iz svih kutova. GIARDINI DI SETA prikazuje crveni sastav raskošnog cvijeća i elegantnih ptica koje odlijeću iz skrivenih vrtova fantazije.

GIUNGLE DI SETA dočarava zelene, svilenkaste memoare divlje džungle s bogatim lišćem. SAVANE DI SETA blista žutim, svjetlećim miksom stiliziranog lišća i rijetkih životinja na zalasku tajanstvene savane. OCEANI DI SETA prenosi fluidni i duboko plavi osjećaj složenog podvodnog raja oslikanog kao carstvo iluzije. Svaki dragocjeni motiv stvara oniričku evokaciju, fascinantne slike, kultni svileni uzorak koji uljepšava svaku bočicu čineći je istinskim predmetom želje.

KAMPANJA

Povjerena vizualnoj umjetnici Nikolini Petolas (hrvatska umjetnica iz Zagreba), nova reklamna kampanja tumači antologiju STORIE DI SETA kroz objektiv sna i čarolije, prikazujući nadrealistična okruženja koja obično pretvaraju u izvanredno.

Sofisticirani prizori flore i faune miješaju lijepe i vrlo neočekivane elemente koji lebde da bi stvorili hiperrealistične slike u pokretu, ispunjene fantazijom i čudima. Poput poziva sirene, svako umjetničko djelo okuplja dvodimenzionalne elemente u 3D prostore koji se čine poznatim i gotovo stvarnim, ali istodobno apsolutno iluzornim i nevjerojatnim. Kroz dubinu Nikolinine složene montažne tehnike, ove vizualne priče ritmiziraju nezaboravnu, sanjarivu sliku naseljenu divovskim životinjama, veoma visokim drvećem i živopisnim cvijećem koji na kraju dolaze zajedno u grupi, s neviđenim krajolikom u kojem se ocean sastaje s džunglom, a kit leti s kolibrićima.

Ferragamo Storie di Seta kolekciju mirisa pronađite u Martimex, Muller i Douglas parfumerijama.