Modni dodaci

Što se nalazi u kraljičinoj torbi i zašto ju uvijek nosi sa sobom?

Marko Stipić 29. ožujka 2017.

S obzirom na to da kraljica nema putovnicu, osobnu iskaznicu, gotovinu, niti ključeve automobila postavlja se pitanje što se nalazi u misterioznoj torbi.

Vjerujemo da i vas zanimaju odgovori, ali kao i sve u svijetu plemstva i kraljevske obitelji ni oni nisu onakvi kakvima ih zamišljate.

Kraljičina posluga i najbliži suradnici moraju znati čitati govor torbe!

Dobro ste čuli, čak je i način na koji kraljica drži torbu u određenom trenutku svojevrsna procedura ili poruka.

Na svečanom događanju ako kraljica svoju torbu položi na stol, to znači kako se polazak treba planirati za okvirno 5 min, no ako svoju torbu položi na pod to znači da bi njezini suradnici trebali porazgovarati s nekim gostom, ili gosta pak prošetati dalje niz stol.

Kada kraljica tijekom razgovora s određenom osobom svoju torbu brzo spusti to znači kako bi netko od podanika trebao uskočiti u razgovor i omogućiti joj neprimjetan bijeg iz potencijalno zamornog razgovora.

Kraljica posjeduje oko 300 torbi, a najdraže su joj one s potpisom Launer. Tu Britansku firmu kraljica je naime nagradila i kraljevskim jamstvom još 1981. Izrađene su od najfinije janjeće kože, dok je unutrašnjost izrađena od baršuna.

I kraljevska torbica pretrpana je stvarima!

Čak ni sama kraljica nije iznimka kada je zatrpanost torbica u pitanju, no što je sve unutra? Pa počnimo s praktičnim predmetima; rubac, naočale za čitanje, mentole i nalivpero.

Photos by: Getty images

Tu je također i kukica za diskretno odlaganje torbice, isječci iz novina, uglavnom križaljke koje kraljica obožava i malena kamera kojom kraljica bilježi ljepote koje susreće na svojim posjetama raznim zemljama s obzirom na to da kraljica ne koristi mobitel, osim u slobodnom vremenu.

Kraljica također sa sobom nosi i maleno ogledalo i najdraži ruž, a iako nije potvrđeno vjeruje se kako nosi i bočicu najdražeg parfema britanske parfemske kuće Floris.

U svojoj torbici kraljica nosi i predmete koji za nju nemaju cijenu; to su prije svega metalna toaletna torbica koju je dobila još prije 70 godina kao vjenčani dar od princa Phillipa. Unutra su i kipići pasa, konja i minijature konjičke opreme koje je kraljica dobila na poklon, uglavnom od svoje djece. Također kraljica uvijek sa sobom nosi nekolicinu obiteljskih fotografija.

Zanimljivo je kako sama torbica krije toliko puno; iz vana ona je predmet kojime komunicira s podanicima, materijalni produžetak protokola i pravila kojih u kraljičinu svijetu ne manjka, dok se unutar same torbice krije kraljičina intima, njezina ljubav prema obitelji, šminka i sitnice koje nas sve uveseljavaju.

Izvor: Hello Magazine

Preveo: Marko Stipić