FOTO by IMDb

Film

Što bingati nakon što pogledate seriju Squid game?

admin 23. rujna 2021.

Ako vam se svidjela ova serija donosimo top 5 sličnih...

Marketinški eksponirane i popularne serije poput LCDP, Stranger Thingsa i Sex Educationa bez problema “podignu prašinu” i o njima se priča prije, za vrijeme i nakon prikazivanja novih sezona. Neke serije ne dobiju toliku pozornost, one dođu na “mala vrata” i svojom kvalitetom probiju sve rekorde gledanosti.

Jedna od tih serija je definitivno i Netflixov hit Squid game koju smo pogledali u jednom danu, jednom treptaju, jednom dahu i nakon svega se zapitali samo jedno pitanje…

Što smo mi to upravo pogledali?

Svi vi koji ste već pogledali svih devet epizoda znate o čemu pričamo, a za sve vas koji tek krećete s binganjem znajte da vas očekuje nedefinirano velika količina nasilništva, brutalnosti i ubojstva.

Serija u kojoj 456 natjecatelja igraju smrtonosne dječje igre gdje nakon svake kreće eliminacija i povećanje glavnog dobitka.

Cilj je preživjeti i osvojiti glavnu nagradu, ali okruženi ljudima koji nemaju ništa za izgubiti i gledaju smrti u oči, to ne izgleda kao nimalo jednostavan zadatak.

Što gledati nakon?

Sa samo devet epizoda u jednoj sezoni lako je zaključiti da ćete ju pogledati u vrlo kratkom vremenu i vrlo brzo ćete željeti pronaći novu seriju slične tematike i brutalnosti.

Malo smo “pročačkali” što se nudi i smiješkom obasjani pronašli 5 serija koji će utažiti glad nakon odgledane sezone Squid gamea.

Alice in Borderland

Ovo je najsličnija seriju koju ćete moći pronaći. U fokusu priče je mladi Ryohei Arisu, koji je opsjednut video igrama, i iritiran svojom nesnosnom svakodnevicom. Jednog dana, zajedno sa svojim prijateljima Karubeom i Chōtom odlazi na druženje u gradu. Međutim zakoračit će tamo gdje nisu smjeli. Grad će odjednom opustjeti, bez ikoga u blizini.

Sweet Home

Ovo je, prije pojave Squid gamea, bila jedna od najpopularnijih korejskih serija koja se temelji na istoimenom romanu Kim Kan-bi i Hwang Young-chan. Kad neobična pojava pretvori ljude u poludjela ubojita čudovišta, nesretni usamljenik nađe se zarobljen u svojoj stambenoj zgradi dok svijet pada u masovni kaos.

3%

Radnja se odvija u bliskoj i očito distopijskoj budućnosti te u neimenovanoj zemlji koju razdiru kriminal, prenapučenost te nedostatak temeljnih životnih resursa poput hrane i vode. Društvo je prostorno i društveno podijeljeno u dvije hijerarhijski postavljene domene: distopijski Inland, odnosno siromašni kontinentalni predio u kojem živi većina obespravljene populacije, te Offshore, utopijski otok na kojem obitava manjina privilegiranoga i odabranoga stanovništva.

Liar Game 

Još jedna serija fokusirana na igre, ova korejska drama donijet će jednaku dozu napetosti kao serija Squid Game. Serija o psihološkoj igri preživljavanja u kojoj jedan lik ima sposobnost otkrivanja laži.

Battle Royale

Veliki broj učenika bojkotira školovanje i dolazi do porasta stope kriminaliteta među mladima što rezultira gubitkom povjerenja kod odraslih. Svake godine jedan razred srednjoškolaca nasumično je odabran i transportiran na napušteni otok gdje su prisiljeni na borbu do smrti u kojoj može biti samo jedan pobjednik.

Sigurni smo da ćete unutar ovog popisa naći nešto što će vam se dopasti. Što se tiče druge sezone serije Squid Game, gotovo je sigurno da će se snimati, ali s obzirom na sve, nećemo ju vidjeti sigurno do iduće jeseni. Do tada uživajte u našem izboru serija.