FOTO by Instagram @jasenkaaaa

Putovanja

Stižu festivali jagoda! Ovog vikenda možete uživati u sočnom voću na čak dvije lokacije!

Daria Lovrić 23. svibnja 2023.

Ne znate kamo za vikend? Mi znamo!

Napokon se vrijeme stabiliziralo i osjeća se proljeće u zraku. Cvrkut ptičica, tople zrake sunca, plavo nebo i topli zrak mami nas na izlazak iz kuće i uživanje u prirodi. Bilo bi šteta kada biste vikend proveli kod kuće.

Ako još uvijek nemate planova dopustite da vas inspiriramo. Ovog vikenda održavaju se čak dva festivala jagoda koja morate posjetiti.

Festival jagoda u Soblincu

Ima li išta ljepše nego spojiti čari turizma i gastronomije? Ako još uvijek niste bili u berbi, sada je idealno vrijeme da se okušate u tome. Osim što ćete uživati u prikupljanju plodova, kasnije imate prilike od plodova koje ste vi izabrali pripremati raznorazne deserte.

Plodovi Kovačević nalaze se u Soblincu, nedaleko od Sesveta i već nekoliko godina svojim posjetiteljima nude samobranje jagoda. Jučer je služeno započelo samobranje, a možete ih posjetiti svaki dan od 8 do 19 sati, bez najave. Cijena samobranja iznosi 3,5€ / kg.

Osim što možete svakodnevno uživati u samobranju, ovog vikenda obitelj Kovačević pripremila je Festival jagoda koji će se održati na njihovom imanju 27. i 28. svibnja 2023. godine od 12 do 18 sati.

Na festivalu vas očekuju samobranje jagoda, osvježavajuće poslastice s jagodama, osvježavajuća domaća pića, zabava za najmlađe i uživanje u prirodi.

Festival pjenušaca i jagoda

Osim u Soblincu, ovog vas vikenda očekuje i Festival pjenušca i jagoda u plešivičkim vinarijama. Zamislite nepregledno zelenilo, laganu glazbu, topli proljetni dan i prozračan pjenušac s jagodama. Zvuči savršeno?

Festival pjenušaca i jagoda 27. i 28. svibnja održava se u plešivičkim vinarijama. Ove godine možete uživati u pjenušcu i sočnim jagodama kod čak 12 vinara, a uz promo cijenu čaše pjenušca, uživat ćete u domaćim jagodama članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“.

Plešivički vinari, dočekat će vas u svojim dvorištima i podrumima s raznovrsnom ponudom hrane u kojoj i u slatkim i u slanim jelima dominira jagoda. Uz jagode i ispijanje pjenušca, imate prilike uživati u glazbi i šetnji vinogradom.

Više informacija o Festivalu jagoda u Soblincu možete pronaći ovdje, a sve novosti o Festivalu pjenušca i jagoda pronađite na linku.