Film

Stiže upozorenje za sve koji Netflix račun dijele s drugima!

Viktoria Šafranić 12. ožujka 2021.

Znamo da vas ima posvuda, jer i sami smo u istoj gabuli!

Netflix ima novu poruku za svoje korisnike – i ne, ovog puta usluga streaminga nije samo znatiželjna planirate li provesti još jedan sat ispred malih ekrana. Netflix sada šalje poruke korisnicima koji dijele svoje račune s drugima, upozoravajući ih da to ne čine. Međutim, poruka može biti više od pukog plana za povećanje prihoda dijela streaming giganta.

U nastavku saznajte što ovo može značiti za vas, ukoliko ste vlasnik računa.

Neki pojedinci sada vide alarmantnu poruku kad pokušavaju gledati film ili seriju na Netflixu: „Ako ne živite s vlasnikom računa, potreban vam je vaš vlastiti račun da biste nastavili gledati.“ No još uvijek ne paničarimo zbog toga što moramo izdvajati za vlastiti Netflix račun. U izjavi tvrtka kaže: “Ovaj je test osmišljen kako bi se osiguralo da ljudi koji koriste Netflix račune i pritom budu ovlašteni za isto”, što znači da je namijenjen tome da zaštitite svoju privatnost, a ne samo da spriječite vašu BFF da vaš račun nazove Gilmore Girls.

Međutim, test – prema riječima glasnogovornika – među stotinama tvrtki koje se godišnje izvode – može od korisnika zahtijevati da račun potvrde podacima koji se primarnom korisniku šalju putem teksta ili e-pošte.

Ako se ne bavite sitnim slovima kad se prijavite za novu uslugu, niste sami. Međutim, klauzula o zabrani dijeljenja zapravo stoji u uvjetima i odredbama s kojima se slažete kada se prijavite za Netflix račun.

Prema Uvjetima korištenja usluge, Netflix računi “ne smiju se dijeliti s pojedincima izvan vašeg kućanstva”, što znači da se tvrtka baš ne nosi najbolje s načinom na koji približno jedna trećina njezinih korisnika koristi uslugu.

Za sada još nismo primijeitli nikakvu promjenu, a ndamo se da će proći još dugo vremena dok ne opazimo prvu poruku…