FOTO by Orioli the Original

Dekor

Stiže nam vrijeme u godini za čarobne Orioli čizmice!

admin 26. listopada 2021.

Napokon nam se bliži najljepše vrijeme u godini, a uz čaroliju Orioli the original čizmica bit će još čarobnije!

Popularni hrvatski brend Orioli the Original nedavno je u Jastrebarskom otvorio svoj novi concept store, a u njegovoj ponudi, kao i u ponudi bogatog Orioli online shopa, ovih se dana mogu naći i originalne Orioli čizmice.

Jelena Orioli, vlasnica brenda i glavni “krivac” za sve divne stvari koje nam Orioli the Original pruža posljednjih desetak godina, velike mekane čizmice za poklone osmislila je prije nekoliko sezona i odmah su postale apsolutni hit.

Jelena kaže: “I ove godine naše čizmice dolaze u limitiranom, originalnom dizajnu, a mi ćemo ih personalizirati posebno za Vas!

Naime, kad se odlučite za dizajn koji Vam se najviše sviđa, u Orioli tvornici snova na Vašu će čizmicu našiti ime Vašeg djeteta (ili koje god ime Vi želite), a sve to bit će na posebnoj platnenoj igrački koja će cijeloj čizmici dati dodatni šarm.

Ukras na čizmicama dolaze u obliku anđeoskih krila, malog soba, srca, zvonaca, božićne jelke ili ružičaste lutkice.

Već vidimo da će jedini problem biti koju čizmicu odabrati jer je svaki dizajn jednostavno presladak!

Bitno je naglasiti i da su čizme zaista velike (cca 35 x 50 cm) a skoro do dna se mogu napuniti poklonima – slatkišima, igračkama i svemu što Vaši mališani zaslužuju i očekuju ovoga Božića!

Običaj da se pokloni stavljaju u čizmice i čarape postoji od davnih dana, a svoje korijene nalazi u pričama o Svetom Nikoli (njegovo ime “Saint Nicholas” s vremenom je skraćeno u “Santa Claus“, a danas ga zovemo i Djed Mraz i Djed Božićnjak).

Sveti Nikola živio je u Maloj Aziji na prijelazu s 3. u 4. stoljeće, bio je biskup i izuzetno dobar čovjek koji je pomagao nevoljnima i uvijek se borio protiv nepravde. Posebno ga se štuje kao zaštitnika djece, djevojaka i pomoraca. 

Jedna od legendi o svetom Nikoli govori kako je, da bi pomogao trima nesretnim sestrama, sveti Nikola ubacio u njihovu kuću zlatnike, ali poskrivećki, kroz dimnjak.

Zlatnici su upali u čarape koje su sestre ostavile kako bi se sušile na ognjištu (danas bio to bio kamin).

U drugoj varijanti priče, sveti Nikola je zlatnike ubacio u čizmice djevojaka i to kroz prozor. Od svih verzija priče preostalo je nešto zajedničko: običaj da se pokloni stavljaju u čarape ili čizmice.

Nije slučajno da se trgovina Orioli the Original nalazi baš u Jastrebarskom, gradu čiji je zaštitnik baš sveti Nikola, a župna crkva svetog Nikole nedaleko je od Orioli showrooma. 

No, ako Vas put sljedećih tjedana i ne nanese u Jastrebarsko, posebne, mekane čizmice, kao i sve ostalo iz Orioli ponude možete naći na njihovoj službenoj web stranici.

Sve čizmice iz ovogodišnje kolekcije izrađene su ručno, s ljubavlju, od 100 % pamuka, a načinjene su u cijelosti od ekološki prihvatljivih materijala iz Europske unije.

Veseli dezeni prizivaju zimska jutra uz topli čaj i dekicu u nijansama mint, svijetlo-plave, puder roze i ovogodišnje hit sive, a neodoljivi praporci na vrhu čizmica te dizajn u kojem prevladavaju zelena i crvena unijet će u Vaš dom izgled, zvuk i miris Božića i božićne radosti i puno prije nego nam stignu blagdani.

Požurite i nabavite svoje “Orioli” čizmice na vrijeme jer su količine ograničene! Ne zaboravite ni posjetiti Orioli concept store – uživo ili online, jer Orioli the Original stvara zadovoljne kupce.

Za još više blagdanske inspiracije posjetite i njihove društvene mreže Facebook i Instagram.