FOTO by Instagram @ thailand / @siam_manao_life / @backpackerstory

Putovanja

Stijena Tri kita – impresivna atrakcija koja oduzima dah!

Daria Lovrić 18. travnja 2023.

S ove predivne lokacije uživajte u pogledu na jedan od najljepših krajolika na svijetu!

U svijetu postoji mnoštvo prirodnih ljepota koje ne bismo istražili ni da svaki dan putujemo s jedne lokacije na drugu. Ako uživate u putovanjima i obožavate upoznavati nove lokacije, običaje i ljude, dopustite da vam predstavimo must-visit lokaciju.

Riječ je o prirodnoj atrakciji impresivnog izgleda, do koje ćete morati nešto dulje putovati, međutim vjerujemo da se isplati.

Hin Sam Wan – Stijena tri kita stara je 75 milijuna godina

Three Whale Rock, što u prijevodu znači Stijena tri kita, 75 milijuna godina stara je stijena koja veličanstveno strši iz planina. Svoje ime duguje svom misterioznom izgledu koji iz prave perspektive podsjeća na obitelj kitova.

Stijena tri kita nalazi se na Tajlandu, smještena u Nacionalnom parku Phu Sang, velikom prirodnom rezervatu koji ima vruće izvore, špilje i vodopade. Do njega se dolazi putovanjem kroz park, šetnjom kroz šume bambusa. Ukupno postoji devet ruta kojima turisti mogu putovati kroz park.

Planinu pješčenjaka uzrokovale su različite vrste geoloških promjena u Zemljinoj kori, što je rezultiralo raznolikom prirodnom ljepotom uključujući formacije stijena, litice, špilje, skupinu stijena različitih oblika i kamene terase u široko rasprostranjenom području Phu Sanga.

S vidikovca na vrhu ovih “kitova” možete vidjeti plaže Mekonga, planine u okrugu Pakkading u Narodnoj Demokratskoj Republici Laos i šumu Phu Wua. Mjesto je puno opasnosti sa strmim liticama, a dopušteno je popeti se do glave dvojice kitova, onih poznatih kao mama i tata. Manja stijena je preuska i na nju se ne može penjati.

Na Stijeni tri kita možete provesti cijeli dan i neće vam biti dovoljno. Na navedenim rutama možete pronaći vodopade, širok izbor biljnog i životinjskog svijeta, pa čak i malo mira i tišine. Dok ste ovdje, pričekajte zalazak sunca jer ne postoji ništa bolje od gledanja zalaska sunca nad Tajlandom s leđa golemog kamenog kita.

Tajland je zemlja poznata po svojim kulturnim i prirodnim ljepotama, koju godišnje posjeti gotovo 34 milijuna ljudi. Ako još uvijek niste i uskoro planirate putovanje na dalje lokacije, obavezno dodajte Stijenu tri kita na vašu wish listu.