Elegant

Stigle su sparne noći: Evo kako se naspavati

PR 21. lipnja 2024.

Hladne posteljine, rashlađujući jastuk, madrac s cirkulacijom zraka samo su neki od alata u borbi s vrućim noćima

Pronaći mir, tišinu i udobnost vrućim ljetnim noćima može biti pravi izazov. Ako vam je previše vruće da biste spokojno usnuli i ujutro se probudili odmorni, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako bi spustili temperaturu tijela i kvalitetno se naspavali.

Hladne posteljine i jastučnice

Prvi korak ka rashlađivanju tijekom spavanja je izbor odgovarajuće posteljine. Vodite računa da posteljina bude izrađena od prozračnih materijala poput satena, pamuka i lana. Ovi materijali omogućavaju cirkulaciju zraka, što pomaže u regulaciji tjelesne temperature.

Preporuka: Satenska posteljina Nell – Ova posteljina od satena mekana je, prozračna te pruža izuzetno rashlađujući osjećaj na koži. Prilikom odabira posteljine obratite pažnju na to da je periva na minimalno 60 stupnjeva Celzijusovih kako bi uklonili sve nečistoće, bakterije i gljivice.

Nabavite ljetni poplun

Nekima je teško zaspati samo pod plahtom. Hladni, ljetni laneni ili pamučni popluni osmišljeni su kako bi vam pomogli da udobno spavate čak i kada je vruće. Oni odvode toplinu i vlagu dalje od vašeg tijela kako biste se mogli nesmetano naspavati.

Preporuka: 100% pamučni ljetni poplun Sunndal napravljen tako da pomaže u regulaciji temperature vašeg tijela.

Rashlađujući jastuk

Jastuk može značajno utjecati na kvalitetu vašeg sna. JYSK u svojoj ponudi ima jastuk s rashlađujućim gelom koji pomaže u odvođenju topline.
Preporuka: Jastuk Sogndal punjen je komadićima memorijske pjene koja gelom za hlađenje ublažava pritisak. Zračna memorijska pjena brzo se prilagođava vratu i ramenima dok druga strana jastuka sadrži sloj gela za hlađenje. Visina jastuka može se podesiti uklanjanjem dijelova punjenja i prilagoditi različitim potrebama.

Madraci s cirkulacijom zraka

Kvalitetan madrac koji omogućava cirkulaciju zraka ključan je za udobno spavanje tijekom ljetnih mjeseci. Madraci s jezgrom od opruga tijelu pružaju posebnu potporu i ravnomjernu raspodjelu tjelesne težine duž cijele podloge. Opruge u madracu pomno su oblikovane tako da prate liniju tijela te osiguravaju vrhunsku udobnost i kvalitetu spavanja, a konstrukcija opruga također omogućava dobru cirkulaciju zraka kako se tijekom noći ne biste previše zagrijavali.

Preporuka: Madrac GOLD S110 Dreamzone – Ovaj dvostrani madrac s multi džepičastim oprugama i memorijskom pjenom podijeljen je na 7 zona udobnosti koje pružaju jedinstvenu, ergonomski pravilnu potporu. Njegova posebnost je periva navlaka s COOLMAX® vlaknima koja reguliraju temperaturu i vlagu.

Nadmadrac koji oslobađa toplinu

Ako već nemate nadmadrac, ovog ljeta biste ga konačno mogli nabaviti – ne samo zato što nadmadrac štiti i produžuje vijek trajanja madraca , već i zato što možete odabrati model s efektom hlađenja. Lateks će vam pružiti osjećaj kao da ležite na vrhu madraca, a ne kao da tonete u njega, što znači da se toplina lakše oslobađa.

Preporuka: Nadmadrac GOLD T60 – Nadmadrac visine 3 cm s jezgrom od prozračnog lateksa koji odvodi toplinu od vašeg tijela, pomaže u regulaciji tjelesne temperature, omogućavajući udoban san čak i tijekom najtoplijih noći.

Dodatni savjeti za bolji san tijekom ljeta

Osim korištenja adekvatne opreme za spavanje, evo kako još možete ostati rashlađeni i brže zaspati:

Spriječite prodor sunčeva svjetla – Obvezno neutralizirajte svu sunčevu svjetlost tijekom dana s pomoću zavjesa ili roleta za zamračivanje i spriječite dodatno zagrijavanje prostorija. Temperatura u spavaćoj sobi u idealnom slučaju treba biti niža nego u dnevnoj sobi – po mogućnosti oko 19 stupnjeva.

Istuširajte se prije spavanja – Hladan tuš može pomoći u snižavanju tjelesne temperature.

Izbjegavajte teške i obilne večere – Lagana večera može pomoći da se osjećate udobnije prije spavanja dok začinjene i obilne obroke svakako izbjegavajte.

Hidrirajte se – Pijte dovoljno vode tijekom dana, ali izbjegavajte prekomjerno unošenje tekućine neposredno pred samo spavanje.

Ljeto može biti izazovno za dobar san, ali uz pravu opremu za spavanje i nekoliko jednostavnih navika, možete osigurati mirne noći bez nesanice. Posjetite JYSK i upoznajte širok asortiman proizvoda koji će vam pomoći da se rashladite i uživate u kvalitetnom snu.