FOTO by Zoološki vrt Grada Zagreba

Zabava

Štefanje u Zagreb Zoo: slijedi podjela darova životinjama

admin 22. prosinca 2022.

Svi su nestrpljivi i čekaju svoj slasni poklončić

Životinje u zagrebačkom Zoološkom vrtu postaju sve nestrpljivije jer znaju da blagdani donose poklone, a za njih to znači samo jedno – slasna poslastica. Božićno darivanje životinja postala je tradicija i neke životinje već znaju što slijedi.

Darivanje u Zoološkom vrtu Zagreb
Foto: Zoološki vrt Grada Zagreba

Pomoćnici Djeda Božićnjaka tradicionalno će na Štefanje obići stanovnike Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Darivanje u Zoološkom vrtu Zagreb
Foto: Zoološki vrt Grada Zagreba

S kolicima punima darova u ponedjeljak 26. prosinca 2022. godine u 10 sati prvo će posjetiti razigrane smeđe medvjede Alberta i Kvetinu koji su se jesenas u Hrvatsku doselili iz Slovačke. Nasuprot nastambe za medvjede zastat će kraj crvenih vjeverica, a potom će prateći omiljenu boju otići do crvenih pandi.

Darivanje u Zoološkom vrtu Zagreb
Foto: Zoološki vrt Grada Zagreba

Darove će donijeti i kraljevima životinja. Nakon lavova pomoćnici Djeda Božićnjaka posjetit će deve i bizone, a svoju šetnju Divljim srcem grada završit će u Tropskoj kući. Vesele im se tukani, kudravi hokoi, goure i čvorci.

U Zoološkom vrtu u tijeku je manifestacija Advent u Divljem srcu grada. Prigodni program održava se do 8. siječnja 2023. godine petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 20 sati. Programa nema na Badnjak, Božić, Staru i Novu godinu.