FOTO by PR

Kultura

Sredina listopada rezervirana je za IX. Bobijeve dane smijeha – nezaobilazan festival komedija!

Viktoria Šafranić 29. rujna 2020.

Sigurni smo da će svatko pronaći nešto po svom ukusu i uljepšati si ovu tešku i izazovnu godinu...

U listopadu Vas u Histrionskom domu očekuje pregršt različitih komedija.

Cijeli Festival je posvećen smijehu pa će se tako ove godine održati 14 različitih komedija iz cijele Hrvatske. Na Festivalu ćete moći pogledati gostujuće komedije iz HNK Split, Gradskog kazališta Zorin Dom Karlovac, Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca, HNK Osijek, Ludens Teatra iz Koprivnice, kao i iz brojnih zagrebačkih kazališta – Teatra &TD, Kazališne grupe Lectirum, Satiričkog kazališta Kerempuh, ZGK Komedija, Teatra Rugantino, Gradskog kazališta Gavella, Teatra Exit i HNK Zagreb.

IX. Bobijevi dani smijeha počinju 16. listopada premijerom nove predstave GLE, KAKO DAN LIJEPO POČINJE Zvonimira Bajsića, u režiji Zorana Mužića i završavaju 30. listopada, reprizom iste predstave i svečanom dodjelom nagrada IX. Bobijevih dana smijeha.

GLE, KAKO DAN LIJEPO POČINJE

Premijera: 16.10.2020
Autor: Zvonimir Bajsić
Redatelj: Zoran Mužić
Kostimografija: Elvira Ulip
Scenografija: Enes Hodžić
Rasvjeta: Dražen Dundović
Ton: Gordan Matejko
Tehnika: Daniel Pavlović
Marketing: Elizabeta Vrbančić, Lea Galić, Ana Pavlović
Odnosi sa javnošću: Elizabeta Vrbančić, Igor Rogina
Producent: GD Histrion
Izvođači: Barbara Vicković, Zlatko Ožbolt

Tema nove histrionske predstave je ljubav. Dvoje osamljenih ljudi na pragu treće dobi, gospodin profesor i topla, nježna udovica susreću se prekasno za novi početak i prerano za odustajanje od nade.

Lirski, emotivan, duhovit i nježan susret zbiva se na rubu Zagreba, negdje u novogradnji, 20-ih godina dvadesetog stoljeća.

Usprkos tome, lica Zvonimira Bajsića u drami „Gle, kako dan lijepo počinje“ amblematska su lica Grada, nisu nipošto rubni karakteri. Oni, domaći i prepoznatljivi, prizivaju samo srce Zagreba.

Prizivaju njegov nježni i gostoljubivi duh i nesebičnu upućenost na bližnjeg.

Izborom ove duhovite scenske igre o ljubavi i samoći za svoju ovojesensku premijeru, Histrioni nastavljaju kontinuitet afirmacije zagrebačkih tema te kao prepoznatljivo hrvatsko kazalište ustraju u afirmaciji takvih tema i autora, ovom prilikom istaknutog hrvatskog umjetnika, Zvonimira Bajsića.

Uvijek prisutni, vjerni histrion Arsen Dedić u interpretaciji Matije Dedića i režiji Zorana Mužića.

Sve se predstave se održavaju u 20h u Histrionskom domu (Ilica 90), osim predstava iz &TD-a, Kerempuha i Komedije koje će se održati u matičnim kazalištima.

Cjelokupan raspored predstava možete pogledati OVDJE.