FOTO by Festival svjetla Zagreb

Kultura

Spremni za novi, još posebniji Festival svjetla Zagreb?

Viktoria Mikulić 02. veljače 2023.

Rezerviran za sve ljubitelje svjetlosnih instalacija!

U periodu od 15.03.-19.03. Zagreb će zablistati u najšarmantnijem ruhu. Prošle godine ostali smo očarani kreativnošću svjetlosnih instalacija diljem grada, a vjerujemo da će ova nadmašiti prethodnu te da nas čeka još jedno nezaboravno iskustvo na brojnim lokacijama.

Što je život bez umjetnosti svjetla, te nove umjetničke discipline koja je iz muzejskih prostora izašla van, na ulicu, među ljude… Umjetnici svjetla upotrebljavaju grad kao slikarsko platno, njegove zgrade i spomenike, njegovo noćno nebo, njegova šetališta i trgove. Svjetlom stvaraju inovativnu umjetnost koja utječe na naše emocije.

Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Festival dobrih emocija i lijepih prizora zbog kojeg je svijet oko nas barem na trenutak potpuno drugačiji, šareniji, blještaviji.

U sve više gradova diljem svijeta Festivali svjetla postali su tradicijom. Kreativni majstori podarili su novi život znanim gradskim simbolima zaodjenuvši ih u živopisne boje. U Zagrebu je prvi Festival svjetla održan 2017. godine. Proljeće se slavilo spiralnim svjetlosnim objektima, svjetlosnom harfom, laserskim labirintom…

Zagrebački Festival svjetla događaj je koji najavljuje turističku sezonu i vabi na uživanje na otvorenom u proljetnim večerima u inovativnoj umjetnosti i čaroliji svjetla, razigranog i radosnog. Ovaj je Festival još jedan razlog za posjet Zagrebu.

Sve aktualnosti možete saznati putem njihove web stranice!