Specijalne policijske postrojbe lovile Marija Rucnera i Ivanu Banfić!

Viktoria Šafranić 19. lipnja 2017.

Dramatična potjera dogodila se neki dan na autocesti Zagreb - Varaždin, a kasnije preselila i na varaždinski sportski aerodrom

Nakon dojave da motor na kojem se nalaze Mario Rucner i Ivana Banfić juri brzinom od 300 km/h, u pomoć su pozvane specijalne policijske postrojbe. Jurnjava je krenula prema sportskoj zračnoj luci u Varaždinu gdje su se održavale nelegalne moto trke. Same su trke već ranije bile prijavljene policiji koja je krenula u lov na sudionike, a u pomoć specijalnim jedinicima došla je i podrška iz zraka.

Avion je vozio Dean Ciglarić – ratni pilot, bivši zapovjednik, instruktor MIG-a i jedan od osnivača hrvatske ratne eskadrile. Kada su policijske snage iznenada upale na nelegalno trkalište nastala je opća pomutnja. Neki od trkača uhvaćeni su na licu mjesta, no Mario Rucner i Ivana Banfić uspjeli su pobjeći u nepoznatom smjeru. Kako se doznaje od uhvaćenih sudionika trka, Ivana Banfić nakon svađe s partnerom izašla je iz auta i stopirala te tako naletjela na Marija Rucnera.

Poznati violinist, zaljubljenik u motore, akrobacije i utrke povezao je Ivanu Banfić ne sluteći da će zbog pretjerane brzine za njima krenuti specijalne policijske postrojbe. Dramatičan se lov dogodio upravo na pisti zračne luke u Varaždinu, gdje je u pomoć priskočio poznati pilot Dean Ciglarić spuštajući avion na nekoliko metara iznad bjegunaca i tako neke trkače omeo u bijegu.

Baš kao u akcijskim filmovima, uletjeli su specijalci i pohvatali neke od sudionika. Kako doznajemo od uhvaćenih motorista, Mario i Ivana zaputili su se u klub gdje su imali zajednički nastup.

Kako je dramatičan lov tekao dalje, pogledajte u novom spotu Marija Rucnera i Ivane Banfić 300 na sat!

Tekst i glazbu napisali su Sven Gleđa i Antonija Šola, za mix je zaslužan Branimir Mihaljević, a spot je režirao Mario Rucner. Uz specijalne postojbe i Deana Ciglarića u spotu se pojavljuje i Dejan Špoljar – najpoznatiji hrvatski stunter koji je bio zadužen za vratolomije, atraktivne plesačice te ekipa Moto Freak koja inače sudjeluje na utrkama ubrzanja za prvenstvo Hrvatske.

Mario Rucner zahvalio se svima koji su sudjelovali u spotu:
“Uvijek su me privlačile brzine i novi izazovi. Skoro pa ništa ne može me iznenaditi, ali bilo je posebno iskustvo kada je meni i Ivani na brzini od cca 200 km/h krilo od aviona bilo pola metra iznad glave. Zaista neopisiv osjećaj! Pritom bih želio pohvaliti svoju dragu prijateljicu Ivanu Banfić koja je više nego hrabro podnijela sve te scene i razne situacije u kojima život visi o koncu.”
Ivani Banfić ovo je bilo prvi puta da juri na motoru 300 na sat dok joj se iznad glave nalazi jureći avion. Iako joj nije bilo lako, hrabro je podnijela vratolomije te poručila:
“Bilo je ludo i nezaboravno snimati ovakav spot. Puno adrenalina, žestoki motori. Sve baš onako kako ja volim. Na motoru se nisam dosta dugo vozila tako da sam baš uživala u adrenalinu. Mario je vrhunski vozač pa nisam imala brige. Mogla sam se prepustiti i vjerovati da bude sve dobro..U jednom trenutku dok smo jurili 300 na sat pogledala sam u stranu i vidjela krilo od aviona metar od naših glava. Wauu…pomislih, ovo je bilo za dlaku.”