FOTO by Pexels

Recepti

Sorbet od jagoda naša je ružičasta opsesija produženog vikenda!

Una Lora Banjac 29. svibnja 2024.

Njam!

Sorbet je posebna vrsta smrznutog deserta koja se priprema od voća i šećernog sirupa te, za razliku od sladoleda, ne sadrži mliječne masnoće. Iz tog je razloga puno zdravija opcija za sve ljubitelje i ljubiteljice omiljenog ljetnog deserta.

Savršeni sorbet zbog toga ne pamtimo po punom mliječnom okusu nego po kompleksnoj i osvježavajućoj voćnoj noti koja uvijek savršeno odgovara našem nepcu, ali i našim bokovima!

Ova se delikatesa može pripremiti od pirea i sokova različitog voća poput šumskog voća, breskvi ili malina, a mi vam donosimo jedan brzi recept za savršeno osvježavajući i zdravi sorbet od uvijek omiljenih jagoda.

U izradi ukusnog sorbeta možete koristiti i svježe i smrznuto voće; dok uobičajeni recepti predviđaju odmrzavanje smrznutog voća prije pripreme, sve popularniji brzinski recepti predlažu upotrebu smrznutog voća čime se pojednostavljuje postupak pripreme ove slastice.

Za jedan takav brzi sorbet bit će vam potrebno:

  • 450 g smrznutih jagoda netom izvađenih iz zamrzivača
  • 150 ml soka od ocijeđene naranče
  • 2-3 žlice meda (po želji možete dodati i više)

Priprema:

  • Sve sastojke usitnite u blenderu ili štapnim mikserom te po potrebi dodajte sok od naranče
  • Pazite da s miksanjem stanete čim smjesa postane kremasta!

Ovakav sorbet možete odmah poslužiti sebi i svojim najmilijima, a ako želite da bude malo “ledeniji”, stavite ga u zamrzivač na pola sata.

Dobar tek!