Promo

Šokantno istraživanje! Znate li koliko žena spava sa šminkom na licu?

PR 06. veljače 2020.

Također, žene se bude prije svojih partnera kako bi nanijele šminku u tajnosti!

Ususret nadolazećem Danu zaljubljenih, švedski skin-tech brend FOREO objavio je rezultate istraživanja koji pokazuju da svaka četvrta žena spava sa šminkom na licu, a čak 60% njih se budi i do 30 minuta ranije kako bi nanijele šminku na lice prije nego se njihov partner probudi.

FOREO donosi pregled beauty navika žena koje su ušle u novu ljubavnu vezu.

Istraživanje je pokazalo da je gotovo svim ženama (91%) potrebno između 2 do 4 mjeseca kako bi se osjećale dovoljno samopouzdano da ih njihov partner vidi bez šminke.

Četvrtina žena (25%) tvrdi da spava sa šminkom na licu kako bi odale dojam ‘24-satne ljepote’ svom partneru, dok se više od polovine žena (60%) budi ranije samo kako bi nanijele šminku na lice prije nego se njihov partner probudi.

Zanimljivo je da je čak 96% žena izjavilo da njihovi muškarci uopće ne mare za te stvari – od toga je 52% reklo da je njihovom partneru sasvim svejedno jesu li našminkane, dok ostalih 44% tvrdi da je njihovom partneru draže da uopće nisu našminkane.

Dalia Fernandez, voditeljica Odjela razvoja proizvoda tvrtke FOREO: ‘’Vjerojatno se većina žena može poistovjetiti s određenom dozom problema sa samosvijesti u novoj vezi. Međutim, podatak da se veliki postotak žena budi ranije kako bi nanijele šminku na lice prije nego se njihov partner probudi, govori puno i o negativnom utjecaju te navike na njihovo zdravlje. Općepoznato je da manjak sna utječe na naše zdravlje, a isto tako i na samu kožu”.

56% žena potvrdilo je da šminku nanose gotovo svaki dan, dok 60% njih smatra da se našminkane osjećaju ljepše i samopouzdanije. Prema jednom drugom istraživanju, 1 od 20 muškaraca nikad nije vidio svoju partnericu bez šminke.

Očigledno postoji pritisak na žene da uvijek moraju izgledati sjajno te se pritom oslanjaju na šminku kako bi ojačale svoje samopouzdanje. No, FOREO istraživanje je također pokazalo da velika većina ispitanica posjeduje LUNA uređaj za čišćenje lica, što nam je samo potvrda da je i dalje većini žena njega kože još uvijek u prvom planu, čak i ako se nisu spremne odreći šminke.

Još zanimljivije, 68% ispitanica tvrdi da njihovi partneri često posude uređaj za čišćenje lica, a najbolji su primjer Chrissy Teigen i John Legend.

Potražite UFO, UFO mini i LUNA mini 2 uređaje po novim, atraktivnijim, cijenama na našoj web stranici www.foreo.com!

###

– Rezultati se temelje na 2400 ispitanica.​
– Svaka četvrta žena priznala je da spava sa šminkom na licu kako bi odala dojam
besprijekornog izgleda svojem partneru.
– 40% žena je reklo da im je potrebno 5 – 8 mjeseci kako bi se osjećale potpuno opušteno
pored svoj partnera.​
– 91% žena priznaje da im je potrebno 2 – 4 mjeseca kako bi se osjećale dovoljno
samopouzdano da ih njihov partner vidi bez šminke.
– 60% žena se budi 30 minuta ranije samo kako bi ponovo nanijele šminku na lice prije nego se
njihov partner probudi.​
– 30% žena se budi 45 minuta ranije samo kako bi nanijele šminku na lice prije nego se njihov
partner probudi.​
– 56% žena potvrdilo je da nanose šminku gotovo svaki dan.​
– 60% žena se osjeća ljepše I samopouzdanije kada nanesu šminku na lice.​
– 1 od 20 muškaraca nikad nije vidio svoju partnericu bez šminke.
– 68% žena tvrdi da njihovi partneri često posude LUNA uređaj za čišćenje lica