FOTO by Instagram @vrijeme.hr / @zagrebfacts / @croatiannomads

Putovanja

Snježna idila na Sljemenu! Napokon je zavladala prava zimska atmosfera!

Daria Lovrić 17. siječnja 2023.

Bajkoviti prizori nadomak Zagreba...

Iako je blagdanski period prošao bez ijedne pahuljice snijega, pa tako i Snježna kraljica, Sljeme se napokon zabijelilo. Baš kako je i ranije najavljeno, na Sljemenu je počeo padati snijeg i stvorio pravu zimsku idilu.

Prema predviđanjima očekuje se čak do 10 centimetara snijega, stoga ako ste željni pravog zimskog ugođaja, znate kamo za vikend.

Bajkoviti prizori nadomak Zagreba

Odlazak na Sljeme, stari je zagrebački običaj i u njemu uživaju svi – od onih najmlađih do najstarijih. Neki vole planirati, dok drugi više vole uživati u vožnji žičarom ili se gore zaputiti autom.

Ako dolazite autobusom – on vozi s Mihaljevca i staje točno kod crkve, nakon čega imate pet minuta šetnje do šume. Vaše je odredište staza broj 13, poznata i kao poučna staza Miroslavec. Nakon tri i pol kilometra stići ćete na izletište Kraljičin zdenac na kojem se nalazi izvor pitke vode i mnoštvo klupica.

Zaputite li se na Sljeme, obavezno uživajte u domaćoj gastronomskoj ponudi restorana hotela Tomislavov dom. Na jelovniku se nalaze raznovrsna jela zagrebačkog i zagorskog kraja – pečena purica s mlincima, Sljemenska gibanica, ručno rađene savijače i štrukli te mnoga druga jela.

Ako želite prenoćiti na Sljemenu, turistički apartmani Snježna kraljica nalaze se na samom vrhu Sljemena u neposrednoj blizini skijaških staza i odličan su izbor za vikend odmor.

Sljeme je odlična opcija ako se u ovoj godini želite više kretati i uživati u zimskim radostima. Bilo da idete s članovima obitelji, voljenom osobom ili s prijateljima, obavezno se okušajte u sanjkanju, skijanju ili nekoj drugoj vrsti aktivnosti u kojoj će uživati baš svi članovi.