FOTO by Instagram @smallbalconydesign

Dom

Smrdljivi martin – bezopasan insekt sve dok ne zasmrdi!

Mia Vodopija 30. kolovoza 2021.

Smrdi, smrdi, užasno smrdi!

Iako ljeto i dalje kalendarski traje, polako osjećamo kako su dani kraći. Lagane majice i hlače, sandale i japanke, prozračne slip haljine i kupaće kostime zamijenili smo trapericama, hudicama, tenisicama, gležnjačama, bluzama i trenirkama.

Dok šećemo kvartom, možemo primijetiti da svakim danom vidimo sve više i više lišća u raznim jesenskim bojama. Vrijeme je također hladnije, ali i kišovitije. Dani više nisu suhi i sparni, o ne, jesen nam je službeno došla.

Mnogi ljudi će reći da obožavaju sjediti na svojim balkonima i terasama za vrijeme ljeta jer žele upijati te tople sunčeve zrake, no mi ne vidimo razlog zašto to ne biste radili i sada, kada ljeto polako kopni.

Pozovite svoju prijateljicu, kumu, susjedu, kolegicu, dečka ili pak sjednite sami na balkon ili na terasu i uživajte. Neovisno o tome koga ćete pozvati (i hoćete li pozvati) na druženje, znate da morate nešto spremiti za grickanje.

Hoćete li se odlučiti za slatko ili slano, hoćete li ispeći voćni kolač ili ćete odabrati no bake opciju deserta, na vama je. Uz hranu se dobro slaže piće, pogotovo ako je fino i lijepo: mi predlažemo koktel od gina i bazge.

Na vašem popisu za savršeno kasno popodne možete prekrižiti nekoliko stvari, poput hrane i pića, ali što je s dekorom? Ukrasne jastuke vjerojatno do sada već imate, no u slučaju da nemate dovoljno ideja za osvjetljenje, mi smo pronašli par opcija na stranici Vivre.hr koje bi vam se mogle svidjeti.

U galeriji checkirajte naše izbore za moderno i romantično vanjsko osvjetljenje vašeg balkona ili vrta:

Sada ste napokon spremni! Vanjsko osvjetljenje prekrasno izgleda kraj vaših slastica i koktela, a prijateljica vam zvoni na vrata. Napokon ćete imati vremena raspričati se bez ikakvih distrakcija.

Slušate prijateljicu dok vam prepričava dogodovštine s posla kada naglo zavrišti! Oh ne, koje je to veliko tamno biće doletjelo na vaš stol? To nije velika muha, nije bumbar, nije neki nepoznati insekt… to može biti samo jedna stvar. Smrdljivi martin!

Smrdljivi martin je bezopasan, ali nije ga ugodno vidjeti, a pogotovo namirisati. Kako ćete se snaći, hoćete li dopustiti da vam smrdljivi martin upropasti popodne? Naravno da nećete, već trčite do kupaonice po jedini spas za ove naporne insekte!

Raid® Freeze Spray™ je sprej bez aktivnog insekticida. Pomoću spreja smrznete insekte u sekundi te ih onda možete jednostavno ukloniti iz prostorije. Efikasan je protiv više vrsta insekata i nametnika kao što su smrdljivi martini, mravi, žohari i pauci.

Raid freeze sprej - smrdljivi martin
Photo by: envy Croatia

Raid® Freeze Spray™ ne predstavlja opasnost za korištenje u zatvorenom prostoru, u blizini djece ili životinja. Ne ostavlja neugodne mirise i kemijske supstance. Proizvod je privlačan potrošačima koji se brinu o zaštiti svoje obitelji pomoću sigurnih rješenja.

Sada kada ste pošpricale smrdljive martine, znate da vam insekti ništa ne mogu. Večer je spašena! Ponovno se opuštate se uz ugodan razgovor dok ispijate piće, škicajući Raid koji ponosno stoji na stolu, u slučaju da vam opet zatreba.