FOTO by IMDb

Zabava

“Slovo J teorija” – ogroman trend nastao bez previše istraživanja

admin 23. ožujka 2023.

Žene sve više izbjegavaju muškarce čije ime počinje slovom J

Sigurni smo da se dosta vas može u nekoliko sekundi sjetiti toksične i nezdrave veze u kojoj ste bili. Sigurno ste barem jednom bili na spoju s osobom koja vam je krila da je u vezi ili braku, i to ste tek kasnije saznali, u puno slučajeva na neugodan način.

Svatko od nas ima neko loše iskustvo iz veza, a sada je Internetom počeo kružiti trend u kojem se žene upozoravaju da izbjegavaju muškarce čije ime počinje sa slovom J, a čitava priča ima i svoje ime – “teoriju J imena”.

Ispada da je jako puno žena imalo neugodna iskustva s muškarcem čije ime počinje s J, a čitava teorija sugerira da su imena koja počinju ovim slovom inherentno toksičnija od ostalih, ali ima li istine u ovoj teoriji?

Ako u Urban Dictionary utipkate “J guy” dobit ćete rezultat da su to osobe kojih se trebate kloniti u vezama. Imaju osobine poput problema s bijesom, ignoriranja, fokusirani su samo na sebe i ne pokazuju emocije. Mogu se ponašati kao da im je jako stalo, ali “J dečki” će te koristiti dok im više ne budeš od koristi, a onda će otići.

No ono gdje je ‘teorija J imena’ sve popularnija su društvene platforme kao što je TikTok, gdje žene raspravljaju o svojim iskustvima s J imenima. Trend je zapravo toliko popularan da ima više od 90 milijuna, da, 90, na TikToku – i taj trend neprestano raste.

Iako je trend sigurno samo još jedan u nizu viralnih na internetu, nije provedeno dublje istraživanje o valjanosti trenda, iako će vjerojatno biti jer se o trendu svakim danom govori sve više.